lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10032 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Respiračných ochorení a chrípky je najviac v Trnavskom a Nitrianskom kraji

Bratislava 26. októbra (TASR) - V 43. kalendárnom týždni bolo hlásených na Slovensku 44.554 akútnych respiračných ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim kalendárnym týždňom ide o vzostup chorobnosti o 0,3 percenta. Došlo aj k nárastu chrípky.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Považskobystrickú nemocnicu zatiaľ zo Žiliny o pomoc nepožiadali

Považská Bystrica/Žilina 6. decembra (TASR) – Nemocnicu s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici zatiaľ v súvislosti s údajne kritickou situáciou vo Fakultnej nemocnici (FN) v Žiline nikto oficiálne nepožiadal o spoluprácu a možnosť umiestnenia pacientov. TASR o tom informoval námestník riaditeľa nemocnice Igor Steiner. "My sme schopní prijať pacientov na interné, detské oddelenie, chirurgiu,...

Lekarne.sk

ŠVPS: Nebezpečné poľské vafle v SR sťahuje Tesco a Kaufland z predaja

Bratislava 21. januára (TASR) - Podľa doterajších zistení niektoré druhy vaflových trubičiek Stilla Dolce Cocoa Rolls 2x50 g (Rurka waflowa oblewana we wnątr z kremem czekoladowym z czekolady mlecznej), Vanila wafles (Wafle z kremem waniliowym), Wafle Max (Rurka waflowa sucha cienka 70 g), Poesia Milk Cream (Wafle mleczne Poezja), Wiener Eiswaffel (Wafle z kremem waniliowym) boli dovezené na ...

Lekarne.sk

Zriedkavé choroby trápia milióny ľudí, upozorňuje 28. február

Paríž/Brusel/Bratislava 26. februára (TASR) - Zriedkavé choroby bez hraníc - to je v roku 2013 hlavné motto Európskeho dňa zriedkavých chorôb, nazývaného aj Medzinárodným dňom zriedkavých chorôb. Šiestykrát si obyvatelia vo vyše 60 krajinách Európy, Ázie, Severnej a Latinskej Ameriky, Afriky a Austrálie pripomenú 28. februára tento deň. V Európe trpí na zriedkavé choroby 30 miliónov osôb.

Lekarne.sk

PREZIDENT: Nad každým plaveckým bazénom bude dohliadať aspoň jeden plavčík

Bratislava 4. apríla (TASR) - Návštevníci umelých kúpalísk by sa mali od júna cítiť pri kúpaní bezpečnejšie. Nad každým plaveckým bazénom totiž bude musieť bdieť aspoň jeden vyškolený plavčík s absolvovaným akreditovaným kurzom prvej pomoci. Vyplýva to z novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia z dielne poslancov Smeru-SD, ktorú podpísal prezident SR Ivan Gašparovič.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...