lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10635 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MZSR: Uvoľnenie predaja voľnopredajných liekov by sa malo dotknúť iba niektorých

Bratislava 21. apríla (TASR) - Uvoľnenie predaja voľnopredajných liekov, s ktorým vláda počíta v Národnom programe reforiem, by sa podľa ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika malo dotknúť iba vybraných skupín takýchto liekov. Dôvodom má byť to, že niektoré lieky, ktorých výdaj nie je viazaný na lekársky predpis, sú zneužívané na výrobu drogových prekurzorov. "Vieme si to predstaviť, ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Minister Uhliarik odvolal riaditeľku žilinskej nemocnice D. Bekeovú

Bratislava 1. júna (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik odvolal po riaditeľovi bratislavskej univerzitnej nemocnice Jozefovi Sabolovi aj riaditeľku žilinskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Danielu Bekeovú. Odvolanie pre TASR potvrdila samotná Bekeová, dôvody konkretizovať nechcela. Šéfa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Jozefa Sabola odvolal minister Uhliarik preto, že ...

Lekarne.sk

Rusko zrejme čoskoro obnoví dovoz zeleniny z EÚ

Berlín/Rostov/Moskva 24. júna (TASR) - Celkový počet obetí črevnej bakteriálnej nákazy, ktorá sa z Nemecka rozšírila aj do ďalších najmenej 13 európskych štátov, USA a Kanady, sa medzičasom zvýšil na 44. Ako vyplýva z aktualizovaných informácií Inštitútu Roberta Kocha v Berlíne, v Nemecku bolo od začiatku mája registrovaných 3717 potvrdených prípadov tohto ochorenia, spôsobovaného nebezpečným ...

Lekarne.sk

VZZS: Záchranári zasahovali dvakrát na tom istom mieste

Bratislava 14. augusta (TASR) - Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe (VZZS ATE) dnes zasahovala na rovnakom mieste na Ďumbieri, a to hneď dvakrát. "Náhle tam odpadol 58-ročný muž z Rožňavy. Muža začali oživovať náhodní turisti a v resuscitácii pokračovala posádka VZZS.

Lekarne.sk

PIEŠŤANY: Kúpele sa pripravujú na Svetový deň reumatizmu

Piešťany 1. októbra (TASR) - Piešťanské kúpele sa pripravujú na Svetový deň reumatizmu, ktorý pripadá na 12. októbra a patrí ľuďom s ochoreniami pohybového aparátu. Jeho cieľom je upriamiť pozornosť na problematiku týchto ochorení a postavenie reumatikov v spoločnosti. Informovala TASR manažérka kúpeľov Jana Štefečková, podľa ktorej má väčšina ľudí problémy s kĺbmi a chrbticou.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: