lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10352 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Poisťovňa Dôvera opäť hodnotila nemocnice

Bratislava 28. októbra (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera aj tento rok zverejnila rebríček hodnotenia slovenských nemocníc, v ktorých ošetrujú jej 1,4 milióna poistencov. Prvé priečky v ňom spomedzi 136 zazmluvnených lôžkových zariadení v jednotlivých kategóriách obsadili Nemocnica Košice - Šaca, Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Banskej Bystrici, Národný onkologický ústav v ...

Lekarne.sk

Správa OSN: Úroda v Severnej Kórei bude lepšia, ale podvýživa stále trvá

Rím 25. novembra (TASR) - Agentúry OSN pre potravinovú pomoc a výživu dnes v správe oznámili, že úroda v severnej Kórei bude tento rok lepšia, ale varovali, že podvýživa obyvateľstva stále trvá. Správu dnes zverejnili dve agentúry OSN so sídlom v Ríme - Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) a Svetový potravinový program (WFP). Obe uviedli, že úroda by mala byť približne o 8,5 ...

Lekarne.sk

TRENČÍN: Chrípková chorobnosť klesla v TSK takmer o štvrtinu

Trenčín 2. decembra (TASR) – Chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia klesla v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) v tomto týždni takmer o štvrtinu. Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia zostala na minulotýždňovej úrovni. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne na svojej webovej stránke.

Lekarne.sk

KOŠICE: Prvé dieťa v roku 2012 prišlo na svet pol hodinu po polnoci

Košice 1. januára (TASR) - Prvé dieťa, ktoré prišlo v Novom roku 2012 na svet v Košiciach na I. gynekologicko-pôrodníckej klinike Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP), sa volá Henrieta Gáborová. Narodilo sa pol hodinu po polnoci. Rodičia nie sú Košičania, bývajú v okolí Košíc.

Lekarne.sk

KOŠICE: Mrazivé počasie si v meste vyžiadalo jednu obeť

Košice 13. februára (TASR) - V ostatných dvoch týždňoch boli v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach ošetrení viacerí pacienti s podchladením alebo omrzlinami. „Internou ambulanciou Oddelenia urgentného príjmu na Triede SNP prešlo už viac ako desať podchladených pacientov, medzi ktorými prevažovali bezdomovci. Niekoľkí z nich vyžadovali hospitalizáciu v nemocnici a jednému z ...

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.