lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10816 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Nemocnice dlhujú Sociálnej poisťovni vyše 76,6 milióna eur

Bratislava 25. októbra (TASR) - Zdravotnícke zariadenia dlhovali ku koncu septembra na poistnom Sociálnej poisťovni vyše 76,6 milióna eur. Od konca minulého roka sa tak ich pohľadávky zvýšili o 27,9 milióna eur. Vyplýva to z informácie Sociálnej poisťovne pre vládu.

Lekarne.sk

V Poľsku tretí podozrivý prípad črevnej nákazy, v Rumunsku straty pestovateľov

Štetín/Bukurešť 3. júna (TASR) - Na infekčnom oddelení nemocnice v severopoľskom Štetíne pribudol tretí pacient s podozrením na ochorenie spôsobené baktériami EHEC, ktoré sa z Nemecka rozšírilo aj do ďalších členských krajín Európskej únie. Je ním 25-ročný poľský občan, ktorý bol 30. mája so známymi v nemeckom Neubrandenburgu a práve tam sa mohol infikovať. Črevné problémy sa u neho prejavili ...

Lekarne.sk

Epidémiu E. coli možno zavinili egyptské semená senovky gréckej

Rím 30. júna (TASR) - Za rozšírenie nákazy nebezpečnej črevnej baktérie E. coli v Nemecku a Francúzsku zrejme môžu semená senovky gréckej (Trigonella foenum-graecum), ľudovo známej aj ako grécke seno, dovezené z Egypta v roku 2009 alebo vlani. V stredu to v spoločnej správe oznámili Európske centru pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC) a Európsky úrad pred bezpečnosť potravín (EFSA) so sídlom...

Lekarne.sk

LUČENEC: Vysoké teploty trápia najmä ľudí s ochoreniami srdca

Lučenec/Rimavská Sobota 24. augusta (TASR) - Vysoké teploty vzduchu nad 34 stupňov Celzia trápia aj obyvateľov na juhu stredného Slovenska. Ako pre TASR potvrdil riaditeľ lučeneckej nemocnice Július Höffer, denne ošetria v priemere troch pacientov s príznakmi prehriatia. Problémy z tepla sa prejavujú rôzne.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Počet rotavírusových ochorení na Slovensku trvale stúpa

Banská Bystrica 6. októbra (TASR) - Rotavírusové nákazy na Slovensku majú trvalo vzostupný trend. Kým v roku 2001 odborníci zaznamenali len 35 prípadov ochorení a chorobnosť predstavovala 0,65 na 100. 000 obyvateľov, v roku 2005 – po výraznom zlepšení diagnostických podmienok, to bolo už 255 prípadov, čo predstavovalo chorobnosť 4,7 na 100.

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.