lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10237 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

POPRAD:Úroveň výživy detí je na vysokej úrovni, v jedálničku však chýba zelenina

Poprad 26. októbra (TASR) – Úroveň výživy detí na Slovensku možno vo všeobecnosti hodnotiť ako vysokú. Tvrdí to na základe výskumu Katarína Babincová z Lekárskej fakulty Univerzity Komenského. "Napriek tomu sa deti dopúšťajú chýb v stravovaní a medzi tie najzávažnejšie zistenia patrí konzumácia ovocia a zeleniny," uviedla pre TASR Babincová.

Lekarne.sk

Štatistika Eurostatu: Obezita súvisí s vekom a vzdelaním

Luxemburg 24. novembra (TASR) - Vek a nedostatočné vzdelanie sú rizikovými faktormi pre vznik obezity. V niektorých krajinách EÚ je nadmerne obézny približne jeden z piatich dospelých, informoval dnes štatistický úrad Eurostat v Luxemburgu. Ako príklad uviedol Maltu, kde sa za obéznych považuje 21,1 percenta žien a 24,7 percenta mužov nad 18 rokov.

Lekarne.sk

MONITOR: Lekárskeho odborára Jána Sýkoru trestne stíhajú

Bratislava 2. decembra (TASR) - Voči Jánovi Sýkorovi, pravej ruke lídra Lekárskeho odborového združenia Mariána Kollára, sa vedie trestné stíhanie. Anestéziológ v bratislavskej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou a podpredseda združenia mal podľa zistení Hospodárskych novín údajne spreneveriť milióny slovenských korún vo firme Maquet. Denník to uvádza vo svojom dnešnom vydaní.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Prsníkové implantáty francúzskej firmy PIP majú aj tri Slovenky

Bratislava 27. decembra (TASR) - Prsníkové implantáty francúzskej firmy Poly Implant Prosthesis (PIP), ktoré mali byť vyrábané zo zdraviu škodlivého silikónu, majú aj tri Slovenky. Pre TASR to dnes potvrdila Janka Rajnohová zo Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL). "Predmetné implantáty boli použité u troch pacientiek v roku 2010.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Víťaze súťaže Sestra roka 2011 budú známe v utorok

Bratislava 9. februára (TASR) - Víťazky v súťaži Sestra roka 2O11, ktorej cieľom je zvýšiť prestíž ošetrovateľskej profesie, budú známe v utorok 14. februára, kedy ich vyhlásia na slávnostnom galavečere v Bratislave. Záštitu nad podujatím prevzala premiérka Iveta Radičová, patronát nad súťažnými kategóriami majú manželka prezidenta Silvia Gašparovičová a minister zdravotníctva Ivan Uhliarik, ...

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.