lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11011 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

B.BYSTRICA: O zodpovednej konzumácii alkoholu budú dnes informovať odborníci

Banská Bystrica 2. júla (TASR) - Zdravotno-výchovná kampaň "Deň zodpovednosti", týkajúca sa zodpovednej konzumácie alkoholu, sa dnes bude konať aj v Banskej Bystrici. Od 12.00 h do 16.00 h sa uskutoční na verejných miestach v 36 mestách po celom Slovensku. Kampaň organizuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR v spolupráci so Slovenským združením výrobcov piva a sladu.

Lekarne.sk

ZVOLEN: Nemocnica rekonštruuje ďalšie, tento raz interné oddelenie

Zvolen 10. augusta (TASR) - S rekonštrukciou interného pavilónu začala v týchto dňoch Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL. Vďaka prestavbe za viac ako 100. 000 eur sa môžu pacienti tešiť na nové priestory, ktoré budú bezbariérové, kompletne sa vymenia podlahy a okná, vybudujú sa nové sociálne zariadenia, viac prispôsobené potrebám geriatrických pacientov.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Pohotovostné služby slúžia len na odber vzorky alkoholu

Bratislava 19. septembra (TASR) - V súvislosti so zriadením pohotovostných služieb na stanovenie metanolu v alkohole, zverejnil Úrad verejného zdravotníctva SR na svojej internetovej stránke pohotovostné služby konkrétnych Regionálnych úradov verejného zdravotníctva v SR. "Občania ich môže využiť na to, aby odovzdali vzorku liehoviny na laboratórne vyšetrenie na obsah metanolu v alkohole," ...

Lekarne.sk

OZSaPA: Nové vedenie nemení ciele združenia

Bratislava 19. októbra (TASR) - Odborové združenie sestier a pôrodných asistentiek (OZSaPA) má nové vedenie, no rovnaké ciele. Vyhlásila to dnes na tlačovej konferencii novozvolená predsedníčka OZSaPA Iveta Svetlanská. Svetlanskú zvolil do čela združenia ustanovujúci zjazd, ktorý sa konal 6. októbra v Žiline.

Lekarne.sk

Záchranári budú môcť nahradiť sestry na urgentných príjmoch, komora nesúhlasí

Bratislava 29. novembra (TASR) - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) odmieta, aby sestry na oddeleniach urgentných príjmov nahradili záchranári. Podľa návrhu ministerstva zdravotníctva by už po novom nemuseli byť v službe tri sestry, ale iba dve, pričom jednu by mohol nahradiť aj záchranár. Rezort tvrdí, že záchranári na poskytovanie zdravotnej starostlivosti sú odborne ...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...