lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10359 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V uplynulom týždni nahlásili 44.235 akútnych respiračných ochorení

Bratislava 28. októbra (TASR) - V tomto týždni bolo na Slovensku hlásených 44.235 akútnych respiračných ochorení (ARO). To predstavuje chorobnosť 1461,6 na 100. 000 osôb v starostlivosti lekárov.

Lekarne.sk

J. FIGEĽ: Je neprijateľné, aby istá skupina ľudí brala pacientov za rukojemníkov

Martin 26. novembra (TASR) – Ministri za KDH na dnešnom mimoriadnom rokovaní vlády SR podporia vyhlásenie núdzového stavu, ktorý hrozí pre hromadné výpovede lekárov z nemocníc, ak sa ukáže ako jediné účinné riešenie. Pred začiatkom rokovania Rady KDH v Martine to dnes povedal 1. podpredseda vlády SR a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Figeľ. „Ak sa ukáže, že to je v ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: LOZ prijíma ponuku vlády na zvýšenie miezd a avizuje návrat lekárov (2)

Bratislava 2. decembra (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) sa dnes rozhodlo prijať ponuku vlády na zvýšenie miezd, ktorú dostali v stredu (30.11.). Pred dnešným rokovaním s predsedom NR SR Pavlom Hrušovským (KDH) to oznámil šéf LOZ Marian Kollár s tým, že ak sa s vládou dohodnú na legislatívnych zárukách, lekári sa vrátia do nemocníc. "Teraz ostáva len na vláde, či to, čo sľúbila, aj ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Fitnescentrá zažívajú najväčší nápor v januári

Bratislava 1. januára (TASR) - Stalo sa takmer pravidlom, že s príchodom nového roka začínajú fitnescentrá praskať vo švíkoch. V januári si príde zacvičiť viac ľudí ako v ktorýkoľvek iný mesiac v roku. TASR to potvrdili pracovníci viacerých bratislavských fitcentier.

Lekarne.sk

MONITOR: Minister Uhliarik chcel predať nemocnicu Kramáre

Bratislava 16. februára (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) sa podľa zistení Hospodárskych novín chystal predať jednu z najväčších slovenských nemocníc - bratislavské Kramáre. Jeho plány zastavili marcové predčasné voľby. Kramáre majú podľa odhadov hodnotu viac ako 30 miliónov eur.

Prečo vymeniť kávu za matcha čaj?

Ste milovníkom kávy? Ak áno, prečo ju pijete? Dôvodom je častokrát nezameniteľná chuť, dodanie energie či jednoducho zvyk. Káva však nepatrí...