lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

NCZI: Počet diabetikov na Slovensku stále rastie

Bratislava 6. septembra (TASR) - Na Slovensku bol vlani zaznamenaný najvyšší počet liečených diabetikov od roku 1980, od kedy sa takáto štatistika vedia. "Ku koncu minulého roka bolo v diabetologických ambulanciách na Slovensku evidovaných 342. 124 diabetikov.

Lekarne.sk

OTS: Dr. Xu získal Zlatý biatec za objav vedy na regeneráciu ľudských orgánov

Dr. Rongxiang Xu získal medzinárodné ocenenie Golden Biatec 2013 (Zlatý biatec 2013) za objav „vedy na regeneráciu ľudských orgánov“ -- Dr. Xu sa zaraďuje medzi predchádzajúcich držiteľov ocenenia vrátane bývalého prezidenta USA Georga W. Busha, ruského prezidenta Vladimíra Putina a bývalého francúzskeho prezidenta Jacquesa Chiraca LOS ANGELES,17. október 2013 (TASR/OTS/PRNewswire) - Dr. ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Informovanie o očkovaní nie vždy podľa lekárov vychádza z odbornosti

Bratislava 19. apríla (TASR) - O potrebe a význame očkovania sa podľa odborníkov dostávajú na verejnosť aj neodborné informácie, ktoré ho spochybňujú. Ako dnes poukázala Zuzana Krištúfková zo Slovenskej epidemiologickej a vakcinologickej spoločnosti, základom pre negatívne tvrdenia voči očkovaniu by nemala byť veštecká guľa. Lepšej informovanosti o očkovaní má preto napomôcť šiesty ročník ...

Lekarne.sk

NITRA:Kraj vyzval ministerstvo na spoluprácu pri riešení problémov zdravotníctva

Nitra 31. mája (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj (NSK) sa obráti na Ministerstvo zdravotníctva SR s návrhmi opatrení na zlepšenie fungovania zdravotnej starostlivosti. Na svojom májovom rokovaní tento postup odsúhlasili poslanci krajského zastupiteľstva. K návrhu opatrení chcú pre ministerstvo priložiť aj analýzu hospodárenia nemocníc v Leviciach a v Topoľčanoch, ktoré v súčasnosti zápasia s...

Lekarne.sk

KSK: Návrh na zrušenie niektorých oddelení v nemocniciach je neprijateľný

Košice 23. júna (TASR) - Medializovaný návrh Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) zrušiť niektoré oddelenia v slovenských nemocniciach je pre Košický samosprávny kraj (KSK) neprijateľný a nevyhovujúci. Pre TASR to dnes uviedla hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková. KSK je zriaďovateľom štyroch nemocníc - Nemocnice s poliklinikou v Trebišove, Nemocnice s poliklinikou sv.

Stačí desať sekúnd a zbaví vás mínusových dioptrií aj astigmatizmus. Laserová medicína napreduje rýchlosťou svetla.

Slovensko sa stalo prvou krajinou v našom regióne, v ktorej bol v júli 2022 nainštalovaný v súčasnosti najmodernejší a najrýchlejší femtosekundový laser, aký je dnes dostupný – VISUMAX 800. Pre pacienta sa čas pod laserom skrátil len na päť až desať sekúnd. Navyše sa vďaka nemu zlepšuje dostupnosť laserových operácií aj pri tých refrakčných chybách, pri ktorých to doposiaľ nebolo na základe výsledkov vstupných vyšetrení odporúčané. Ako sme sa dostali až sem?