lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Deti s rakovinou môžu aj toto leto stráviť v Bátor Tábore

Bratislava 3. februára (TASR) - Deti, ktoré bojujú s onkologickým ochorením, môžu aj tento rok stráviť leto v medzinárodnom osemdňovom Tábore Odvahy - Bátor Tábore neďaleko Budapešti. To všetko bezplatne, bez obmedzení, vrátane dopravy, pod 24-hodinovým špičkovým lekárskym dozorom a v sprievode špeciálne vyškolených dobrovoľníkov. Prostredníctvom onkologických centier v Bratislave, Banskej ...

Lekarne.sk

BOJNICE: Personál NsP v Bojniciach na čas preruší protesty

Bojnice 13. marca (TASR) - Nezdravotnícky personál, sanitári a laboranti Nemocnice s poliklinikou v Prievidzi so sídlom v Bojniciach od dnes na určitý čas prerušia svoje protesty. Uviedol to dnes na v poradí štvrtom protestnom zhromaždení predseda Základnej odborovej organizácie pri Nemocnici s poliklinikou v Bojniciach Marián Krčík. Podľa neho odbory dnes zaslali aj výzvu na Ministerstvo ...

Lekarne.sk

TRENČÍN: Chrípková chorobnosť v kraji klesla tento týždeň o 20 percent

Trenčín 19. apríla (TASR) - Lekári v Trenčianskom samosprávnom kraji nahlásili tento týždeň 4475 akútnych respiračných ochorení. V porovnaní s minulým týždňom došlo k zníženiu chorobnosti o 13 percent. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne.

Lekarne.sk

Firma obvineného pre tender v Košiciach obstaráva pre zdravotnícke organizácie

Bratislava 29. mája (TASR) - Firma Pro-tender, ktorej konateľa Petra H. obvinili z porušenia zákona o verejnom obstarávaní v súvislosti s rekonštrukciou urgentného príjmu univerzitnej košickej nemocnice, zabezpečuje poradenstvo a verejné obstarávanie pre viaceré organizácie v zdravotníctve. Pro-tendru sa od nástupu novej vlády podarilo podpísať kontrakty v súvislosti s verejným obstarávaním v ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na liečbu v zahraničí dali vlani poisťovne vyše 3,4 milióna eur

Bratislava 6. júla (TASR) - Zdravotné poisťovne vynaložili vlani na liečbu slovenských poistencov v zahraničí vyše 3,4 milióna eur. Väčšina prostriedkov pripadla na Všeobecnú zdravotnú poisťovňu. Vyplýva to zo správy Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS).

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: