lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Thajsko sa obáva, že počet chorých na horúčku dengue dosiahne až 120.000

Bangkok 8. júla (TASR) - Thajsko spúšťa kampaň boja proti prudkému nárastu prípadov horúčky dengue. Ministerstvo zdravotníctva sa obáva, že by na ňu tento rok mohlo ochorieť až 120. 000 ľudí, informovali dnes médiá.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Zamestnanci UNB sa mali zaviazať k mlčanlivosti

Bratislava 10. septembra (TASR) - Zamestnanci najväčšej slovenskej nemocnice, Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), dostali v týchto dňoch na podpis vyhlásenie o mlčanlivosti. Nemocnica na otázku, či to má súvis aj s medializáciou obsahu vreciek ministra práce Jána Richtera po nedávnej autonehode, nereagovala. "Ide o zladenie starších pracovno-právnych vzťahov so znením pracovných zmlúv ...

Lekarne.sk

T. JURIK: Reexport liekov nadobudol charakter pandémie, pacienti sú ohrození

Žilina 19. októbra (TASR) – Reexport liekov zo Slovenska do zahraničia už nadobudol charakter pandémie. Slovenskí pacienti sú doslova ohrození nedostatkom liekov. Pri príležitosti dnešného 14. Lekárnického kongresu v Žiline to povedal predseda predstavenstva Unipharmy a člen Slovenskej lekárnickej komory (SLeK) Tomislav Jurik.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Počas sviatkov si treba dávať pozor na nákazy z jedla

Banská Bystrica 21. apríla (TASR) - Počas veľkonočných sviatkov si mnohí zvyknú dopriať jedlá, ktoré nemusia vždy pozitívne vplývať na organizmus. "Riziko hrozí hlavne vtedy, ak veľkonočné jedlá nepripravíme podľa správnych technologických postupov a na ich prípravu nepoužijeme správne volené potraviny. Čo nám najviac hrozí, sú rozličné alimentárne nákazy," uviedla pre TASR hovorkyňa ...

Lekarne.sk

Haiti: S príchodom hurikánovej sezóny stúpa počet obetí cholery

Port-au-Prince 1. júna (TASR) - S príchodom novej hurikánovej sezóny v Atlantiku sa na Haiti množia prípady cholery. Informovali o tom dnes zdroje haitského ministerstva zdravotníctva. Podľa lekára Gabriela Thimotheeho, výkonného riaditeľa na haitskom ministerstve zdravotníctva, zomrelo na choleru od 26. mája desať ľudí.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...