lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 9565 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Na ebolu ochorel v Sierre Leone ďalší lekár pracujúci pre WHO

authorTASR datePondelok, 08.09.2014 categoryDenné správy

Monrovia 8. septembra (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dnes oznámila, že jeden z jej lekárov, pracujúci v zdravotnom stredisku v Sierre Leone, sa nakazil vírusom eboly. Informovala o tom agentúra Reuters. Podľa WHO je lekárov stav stabilizovaný a pacient bude v najkratšom možnom čase zo Sierry Leone evakuovaný.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Odborníci budú v Starých Horách hovoriť o chronických ochoreniach

authorTASR dateNedeľa, 07.09.2014 categoryDenné správy

Staré Hory 7. septembra (TASR) - Chronickým ochoreniam bude venovaný 6. ročník vedecko-odbornej konferencie, ktorá sa v pondelok 8. septembra začne v obci Staré Hory (okres Banská Bystrica). Takmer 50 odborníkov sa bude orientovať hlavne na rizikové faktory životného štýlu, životného a pracovného prostredia, či účinnosť intervencie v poradniach zdravia v Slovenskej republike. Úvodné vystúpenie...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pacient podľa psychológa nemá tolerovať vyťažený personál

authorTASR dateNedeľa, 07.09.2014 categoryDenné správy

Bratislava 7. septembra (TASR) - Napriek tomu, že pacient vníma na zamestnaneckom personáli pracovnú vyťaženosť, stres a únavu, nemal by mu tolerovať ani drobné porušenie etického a profesionálneho správania. Myslí si to bývalý prezident Slovenskej komory psychológov František Skokan. Psychológ konštatuje, že hoci je stres reakciou, ktorá presahuje fyziologické kapacity človeka, dá sa ovládať.

Lekarne.sk

UNB: Po nehode autobusu je žena s poraneniami rúk v kritickom stave

authorTASR dateNedeľa, 07.09.2014 categoryDenné správy

Bratislava 7. septembra (TASR) - Stav 75-ročnej ženy, ktorá utrpela devastačné zranenia rúk pri piatkovej (5.9.) nehode autobusu na ceste zo Svätého Jura do hlavného mesta, je stále kritický. V Univerzitnej nemocnici Bratislava je hospitalizovaných dokopy desať zranených ľudí, z ktorých v sobotu osem operovali. Všetci okrem spomínanej ženy sú mimo ohrozenia života.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na Komárno Rescue 2014 súťažilo 18 záchranárskych tímov

authorTASR dateNedeľa, 07.09.2014 categoryDenné správy

Komárno 7. septembra (TASR) - Svoje sily si v týchto dňoch v Komárne zmeralo 18 posádok rýchlej zdravotnej pomoci z celého Slovenska. Testovanie schopností záchranárov sa konalo v priestoroch bývalých lodeníc, ktoré pomohli k realistickému dokresleniu viacerých súťažných zadaní, od úrazu pri práci s vysokozdvižným vozíkom až po požiar na výletnej lodi. Informovala o tom TASR marketingová ...

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...