lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 9721 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lieky na predpis sa nepredávajú cez internet, ŠÚKL vyzýva na opatrnosť

authorTASR datePiatok, 16.05.2014 categoryDenné správy

Bratislava 16. mája (TASR) - Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) opätovne vyzýva ľudí na zvýšenú opatrnosť pri nákupe liekov cez internet. Odporúča nákup len z oficiálnych internetových lekární. ŠÚKL upozorňuje, že lieky z neoficiálnych a anonymných zdrojov môžu byť falšované a nemusia obsahovať to, čo deklarujú a môžu vážne poškodiť zdravie človeka.

Lekarne.sk

OPRAVA: Tender na prevoz mŕtvych v Bratislavskom kraji vraj ušili na mieru...

authorTASR datePiatok, 16.05.2014 categoryDenné správy

Domáca redakcia TASR prosí odberateľov, aby si v správe "Tender na prevoz mŕtvych v Bratislavskom kraji vraj ušili na mieru jednej firme" vydanej vo štvrtok 15. mája o 18.57 h, opravili 1. vetu v 1. odseku: "Tender na prevoz mŕtvych v Bratislavskom kraji a Bratislave na dva roky za takmer pol milióna eur môže byť vraj ušitý na mieru jednej firme." Správne má byť: "Tender na prevoz mŕtvych v ...

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji stúpla o 12,6 percenta

authorTASR datePiatok, 16.05.2014 categoryDenné správy

Žilina 16. mája (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) stúpla v 20. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 12,6 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1330,9 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Renáta Kortišová z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

Vo Zvolene evidujú desiatky prípadov salmonelózy, ľudia sa nakazili zo žemľovky

authorTASR datePiatok, 16.05.2014 categoryDenné správy

Zvolen 16. mája (TASR) - V uplynulých dňoch nahlásila praktická lekárka pre dospelých vo Zvolene výskyt gastrointestinálnych ťažkostí u štyroch zamestnancov tamojšieho rušňového depa, ktorí konzumovali ovocnú tvarohovú žemľovku. Žemľovka bola pripravená v prevádzke kuchyne firmy ALEX. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová, ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Konzumácia rozmrazených aj zaplavených potravín má svoje pravidlá

authorTASR datePiatok, 16.05.2014 categoryDenné správy

Bratislava 16. mája (TASR) - Výpadky elektrického prúdu postihli v týchto dňoch mnohé domácnosti. Pred ďalšou konzumáciou potravín z chladničiek a mrazničiek treba byť vždy opatrní. V prípade viachodinových výpadkov prúdu, a tak aj chladničiek a mrazničiek, by ich konzumácia mohla spôsobiť aj zdravotné problémy.

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.