lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11010 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Prevádzkovatelia polikliník v Hnúšti a Poltári zápasili s problémami

Hnúšťa/Poltár 8. mája (TASR) – Polikliniky v Hnúšti a Poltári mali veľké problémy. Hnúšťanská bola týždeň odpojená od pitnej vody, poltársku bývalý prevádzkovateľ takmer zatvoril. V súčasnosti zdravotnícke zariadenia naďalej normálne fungujú.

Lekarne.sk

AmCham: Zdravotné poisťovne by nemali byť členmi kategorizačnej komisie

Bratislava 8. júna (TASR) - Americká obchodná komora v Slovenskej republike (AmCham) považuje za nepochopiteľné, prečo by zdravotné poisťovne mali pôsobiť v Kategorizačnej komisii a Kategorizačnej rade. "Navrhujeme, aby sa kategorizačné orgány výlučne skladali z nezávislých odborníkov z viacerých oblastí medicíny a farmácie," uvádza AmCham v pripomienkach k návrhu zákona o rozsahu a podmienkach...

Lekarne.sk

MONITOR: VšZP ruší odddelenia, zamestnancom však vypláca odmeny

Bratislava 7. júla (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP), ktorá od minulého roku funguje pod sprísneným režimom hospodárenia, ruší v rámci úsporných opatrení tisíce lôžok. Podľa dnešného vydania denníka Pravda však svojim zamestnancom vypláca vysoké odmeny. Pravda uviedla, že každý pracovník dostal pri vyplácaní štvrtinu platu.

Lekarne.sk

LIEKY: Najviac peňazí zhltnú ročne lieky pre ľudí s ochorením srdca a ciev

Bratislava 2. septembra (TASR) - Zdravotné poisťovne vynakladajú v rámci výdavkov na lieky najviac finančných prostriedkov na ochorenia srdcovocievneho systému. Vlani sa na tento účel vynaložilo vyše 206,7 milióna eur z verejného zdravotného poistenia. Ako ďalej vyplýva z údajov, ktoré TASR poskytlo Ministerstvo zdravotníctva SR, na druhom mieste sú lieky pre onkologických pacientov.

Lekarne.sk

Očkovať proti chrípke je najlepšie v októbri, novembri ale i zimných mesiacoch

Banská Bystrica 11. októbra (TASR) - S príchodom chladnejších dní stúpa chorobnosť na akútne respiračné a chrípke podobné ochorenia. Lekári prvého kontaktu ročne hlásia približne jeden až dva milióny prípadov. Odborníci jednoznačne konštatujú, že Slovensko sa nachádza na začiatku chrípkovej sezóny 2011/2012.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...