lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10365 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Regionálne nemocnice sa dohodli s VšZP na nových cenách od apríla

Bratislava 7. marca (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) sa dnes dohodla s malými a strednými nemocnicami združenými v Asociácii nemocníc Slovenska (ANS) na dodatkoch k zmluvám, ktoré upravia ceny za výkony od apríla. Do zmlúv sa tak má premietnuť nová filozofia financovania nákupu ústavnej zdravotnej starostlivosti. Nové zmluvné podmienky sú dohodnuté do konca roku.

Lekarne.sk

Zomrel vynálezca vakcíny proti detskej obrne Hilary Koprowski

Philadelphia 14. apríla (TASR) - Poľský vedec a vynálezca prvej perorálne podávanej vakcíny proti detskej obrne, Hilary Koprowski zomrel vo štvrtok vo veku 96 rokov. Informovala o tom agentúra AP. Koprowski sa narodil v roku 1916 vo Varšave, kde vyštudoval hru na klavír na konzervatóriu a zároveň medicínu na Varšavskej univerzite.

Lekarne.sk

PIEŠTANY: Anestéziológovia majú svoj 20. kongres

Piešťany 23. mája (TASR) – Hlavnými témami 20. kongresu Slovenskej spoločnosti anestéziológie a intenzívnej medicíny (SSAIM), ktorý sa od 22. do 24. mája koná Piešťanoch, sú bezpečnosť pacienta v anestéziológii, šok, tekutinová liečba a umelá pľúcna ventilácia. Účastníci sa zaoberajú aj otázkou implementácia aktivít Helsinskej deklarácie na zlepšenie bezpečnosti pacientov do praxe. Na podujatí ...

Lekarne.sk

Británia zrejme povolí umelé oplodnenie s DNA od troch biologických rodičov

Londýn 28. júna (TASR) - Británia sa zrejme stane prvou krajinou na svete, ktorá umožní umelé oplodnenie s použitím genetického materiálu troch ľudí. Britské ministerstvo zdravotníctva dnes oznámilo, že páry, ktorých deti by mohli ohroziť vážne dedičné choroby, budú mať povolené použiť na umelé oplodnenie DNA od darcu - od druhej matky. Nové opatrenia budú predložené na verejnú diskusiu počas ...

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Niektoré kúpaliská už toto leto neotvoria

Bratislava 26. augusta (TASR) - Vzhľadom na nestále a chladnejšie počasie bola návštevnosť kúpalísk v 34. týždni podľa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR premenlivá a znížila sa najmä na prírodných kúpaliskách. "Kúpaliská v severnejších okresoch prerušovali v závislosti od počasia prevádzku a boli zaznamenané aj prvé prípady ukončenia kúpacej sezóny 2013," informuje na svojom webe ÚVZ SR. ...

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.