lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11009 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

OZSaPA: Nové vedenie nemení ciele združenia

Bratislava 19. októbra (TASR) - Odborové združenie sestier a pôrodných asistentiek (OZSaPA) má nové vedenie, no rovnaké ciele. Vyhlásila to dnes na tlačovej konferencii novozvolená predsedníčka OZSaPA Iveta Svetlanská. Svetlanskú zvolil do čela združenia ustanovujúci zjazd, ktorý sa konal 6. októbra v Žiline.

Lekarne.sk

Záchranári budú môcť nahradiť sestry na urgentných príjmoch, komora nesúhlasí

Bratislava 29. novembra (TASR) - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) odmieta, aby sestry na oddeleniach urgentných príjmov nahradili záchranári. Podľa návrhu ministerstva zdravotníctva by už po novom nemuseli byť v službe tri sestry, ale iba dve, pričom jednu by mohol nahradiť aj záchranár. Rezort tvrdí, že záchranári na poskytovanie zdravotnej starostlivosti sú odborne ...

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Počet chorých na chrípku je vyšší o 564 percent

Banská Bystrica 11. januára (TASR) - Kým v ostatných týždňoch, s výnimkou 1. kalendárneho týždňa 2013, zaznamenávali epidemiológovia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Banská Bystrica mierne výkyvy akútnych respiračných ochorení (ARO) i chrípky (CHPO), 2. týždeň nového roku musia podľa hovorkyne RÚVZ Márie Tolnayovej konštatovať, že tieto ochorenia, hlavne chrípka, "udreli v ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Chrípka je v kraji pomaly na ústupe

Košice 18. februára (TASR) - Výskyt chrípkových ochorení v Košickom kraji sa postupne znižuje. Za minulý týždeň hlásili lekári 13.296 akútnych respiračných ochorení, čo je o zhruba sedem percent menej ako týždeň pred tým. "Počet ochorení klesá," potvrdila dnes pre TASR Jana Seligová z odboru epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ).

Lekarne.sk

NRSR: Mihálove návrhy na zrušenie nedostatkov pri zdravotnom poistení neprešli

Bratislava 26. marca (TASR) – Návrhy na úpravu zákona o zdravotnom poistení, ktoré Národnej rade (NR) SR predstavil opozičný poslanec za SaS Jozef Mihál, plénum nepresvedčili. Jeho návrh dnes väčšina zákonodarcov neodobrila. Mihál tvrdil, že vládna novela zákona o zdravotnom poistení, ktorá platí od januára tohto roka, priniesla do praxe niekoľko problémov.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...