lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10027 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Zdravotné poisťovne vrátia na doplatkoch za lieky státisíce eur

Bratislava 17. júna (TASR) - Zdravotné poisťovne vrátia doplatky za lieky za prvý štvrťrok 2013 tisícom zdravotne postihnutých a dôchodcom. Zdravotné poisťovne by im v rámci ochranného limitu na doplatky za lieky vrátia státisíce eur. Poistenci dostanú peniaze automaticky na účet alebo poukážkou, nie je potrebné o ne žiadať.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Časť pacientov chorých na chronickú leukémiu vynecháva liečbu

Bratislava 7. augusta (TASR) - Skupina pacientov, ktorí trpia chronickou myelocytovou leukémiou (CML), vynecháva liečbu, niektorí tak robia vedome, iní neúmyselne. Vyplynulo to z medzinárodného prieskumu, ktorý na vzorke vyše 2500 pacientov zo 79 krajín vrátane Slovenska zrealizovala európska pracovná skupina svetovej pacientskej organizácie CML Advocates Network. Uskutočnil sa v období od 22. ...

Lekarne.sk

Podporu protestnému stanovému mestečku sestier vyjadrujú aj na východe (2)

Košice 2. októbra (TASR) – Asi desiatka zdravotných sestier a príslušníkov stredného zdravotníckeho personálu sa dnes zišla v Košiciach pri soche Sándora Máraia, neďaleko budovy Ústavného súdu, aby pokojným spôsobom podporili protestné stanové mestečko sestier v Bratislave pri Úrade vlády SR. Ako pre TASR uviedla jedna z organizátoriek protestu, Viola Hanušovská z košickej Detskej fakultnej ...

Lekarne.sk

ÚVZ SR: V ovzduší budú opäť peľové zrná borovicovitých drevín

Bratislava 17. mája (TASR) - V najbližších dňoch sa budú v ovzduší hlavného mesta opäť vyskytovať predovšetkým peľové zrná borovicovitých drevín a tráv. Očakáva to Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. V 19. kalendárnom týždni (od 9. mája. do 15. mája ) boli v ovzduší Bratislavy zaznamenané vysoké koncentrácie peľových zŕn borovicovitých drevín.

Lekarne.sk

B.BYSTRICA: Na svete je monografia Mimoriadne udalosti vo verejnom zdravotníctve

Banská Bystrica 13. júna (TASR) – V monografii Mimoriadne udalosti vo verejnom zdravotníctve sa podľa jej hlavného autora Cyrila Klementa, vedúceho odboru mikrobiológie banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ), snažia reflektovať na všetky požiadavky na mimoriadne udalosti a situácie, ktoré sa môžu vyskytnúť vo verejnom zdravotníctve. Tiež, či tieto udalosti môžu byť ...

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.