lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10262 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Nemocnice neposkytujú všetky informácie, ktoré majú, ukázala analýza

Bratislava 17. júla (TASR) - Viac transparentnosti chce do slovenského zdravotníctva priniesť ročný projekt Transparency International Slovensko (TIS) a Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO), z ktorého už vzišla aj prvá analýza o zverejňovaní informácii zo strany nemocníc o nich samotných. Ten ukázal, že mnohé nezverejňujú tie informácie, ktoré by mali. Monitoring transparentnosti...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: SZU končí projekt svojho rozvoja za vyše 560.000 eur

Bratislava 30. augusta (TASR) - Slovenská zdravotnícka univerzita (SZU) v Bratislave v týchto dňoch ukončuje realizáciu projektu svojho rozvoja, na ktorý získala z eurofondov 564. 000 eur. Program rozvoja sa začal realizovať v máji 2010 a medzi jeho ciele patrili inovácia a skvalitnenie študijných programov, zvýšenie kvality vzdelávania i skvalitnenie ľudských zdrojov vo výskume a vývoji.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Košická UNLP získala certifikát bezpečnosti a kvality

Košice 2. októbra (TASR) - Už viac ako dva roky je bežnou praxou v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) používanie moderných zdravotníckych pomôcok s bezpečnostnými prvkami, ktoré chránia pacientov aj zdravotníkov pred rizikovým poranením. Len v uplynulom roku použil personál nemocnice viac ako 70.000 intravenóznych kanýl s ochrannými prvkami. „Ochrana našich pacientov a zdravotníkov pred...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekári objavili nové ochorenie, spôsobuje dlhodobé bolesti chrbta

Bratislava 4. novembra (TASR) - Dlhodobé bolesti chrbta môže spôsobovať aj ochorenie, ktoré lekári objavili u Slovákov iba prednedávnom. Ide o tzv. axiálnu spondylitídu, ktorá postihuje mladých ľudí v produktívnom veku do 40 rokov.

Lekarne.sk

TORNAĽA: V mrazivých dňoch zdravých darcov krvi ubúda

Tornaľa 12. decembra (TASR) - Takmer dvadsať ľudí prišlo dnes v Tornali darovať krv počas siedmeho ročníka Mikulášskej kvapky slobody. V spolupráci s Národnou transfúznou službou a mestom Tornaľa ju organizujú pri príležitosti výročia oslobodenia mesta. Ako pre TASR povedal lekár Národnej transfúznej služby Milan Bojo, Tornaľa tradične patrí k mimoriadne silnou základňou darcov.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...