lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11017 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

LIEKY: Najviac peňazí zhltnú ročne lieky pre ľudí s ochorením srdca a ciev

Bratislava 2. septembra (TASR) - Zdravotné poisťovne vynakladajú v rámci výdavkov na lieky najviac finančných prostriedkov na ochorenia srdcovocievneho systému. Vlani sa na tento účel vynaložilo vyše 206,7 milióna eur z verejného zdravotného poistenia. Ako ďalej vyplýva z údajov, ktoré TASR poskytlo Ministerstvo zdravotníctva SR, na druhom mieste sú lieky pre onkologických pacientov.

Lekarne.sk

Očkovať proti chrípke je najlepšie v októbri, novembri ale i zimných mesiacoch

Banská Bystrica 11. októbra (TASR) - S príchodom chladnejších dní stúpa chorobnosť na akútne respiračné a chrípke podobné ochorenia. Lekári prvého kontaktu ročne hlásia približne jeden až dva milióny prípadov. Odborníci jednoznačne konštatujú, že Slovensko sa nachádza na začiatku chrípkovej sezóny 2011/2012.

Lekarne.sk

ŽILINA: V žilinskej FNsP otvorili novú budovu urgentného príjmu

Žilina 14. novembra (TASR) – Novú budovu oddelenia urgentného príjmu a oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) dnes vo Fakultnej Nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline otvorili vďaka projektu operačného programu Zdravotníctvo, ktorého hodnota bola viac ako 13 miliónov eur. V cene je podľa manažérky FNsP Žilina pre styk s verejnosťou a médiami Petry Lihanovej aj zariadenie a ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekárnici upozorňujú na blížiaci sa chaos v lekárňach (2)

Bratislava 30. novembra (TASR) – Nový zákon o liekoch a zdravotníckych pomôckach, ktorý nadobudne účinnosť vo štvrtok 1. decembra, prináša reálnu hrozbu chaosu nielen pre lekárnikov, ale aj pre občanov. Dôvodom sú najmä jeho mnohé nejasné a nelogické formulácie. Tvrdí to Slovenská lekárnická komora (SLeK), ktorá tento zákon z dielne Ministerstva zdravotníctva SR dlhodobo kritizuje.

Lekarne.sk

LOZ: Premiérka oklamala lekárov aj verejnosť

Bratislava 12. decembra (TASR) - Premiérka Iveta Radičová oklamala lekárov aj verejnosť tým, že požiadavky zakotvené v memorande vláda nezaradila do legislatívy. Na dnešnom brífingu pred bratislavskou Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou to vyhlásilo Lekárske odborové združenie (LOZ). "Výhovorky ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) sú prejavom absolútnej arogancie moci.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...