lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10719 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Vedúca sestra z UNLP nesúhlasí s kolegyňami, ktoré protestujú

Košice 30. júla (TASR) - Pred avizovaným protestom sestier pred Ústavným súdom v septembri varuje ich kolegyňa, košická vedúca sestra II. gynekologicko-pôrodníckej kliniky Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Alžbeta Limánková. "Pred tým, ako sa postavíte pred Ústavný súd (ÚS) SR v septembri, zvážte, aký to vlastne zákon chcete.

Lekarne.sk

OPRAVA: KOŠICE: Črevné infekčné ochorenie už postihlo vyše130 ľudí

Redakcia domáceho spravodajstva TASR prosí odberateľov, aby si v správe "KOŠICE: Črevné infekčné ochorenie už postihlo vyše130 ľudí", vydanej o 12.07 h, opravili v 2. odseku, 2. vetu "Osem z nich hospitalizovali, pričom v dôsledku preplnených lôžok na oddelení kliniky museli dvoch pacientov presunúť na vyhradené lôžka VI. Internej kliniky," uviedla dnes hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová."

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 4,6 percenta

Žilina 12. októbra (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v 41. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 4,6 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1465 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

OTS: Svetový fond boja proti AIDS vymenoval Marka Dybula za výkonného riaditeľa

-- Skúsený a uznávaný líder a organizátor v oblasti celosvetového boja za zdravie ŽENEVA, 15. november 2012 /PRNewswire/ -- Správna rada Svetového fondu boja proti AIDS, tuberkulóze a malárii (Global Fund to Find AIDS, Tuberculosis and Malaria) dnes vymenovala Marka R. Dybula, bývalého amerického koordinátora AIDS, za výkonného riaditeľa. Dr. Dybul je známy po celom svete ako vedúca osobnosť ...

Lekarne.sk

Prvým novorodeniatkom v Žiari nad Hronom je dievčatko Dianka

Žiar nad Hronom 1. januára (TASR) - Prvým novorodeniatkom v novom roku, ktoré sa narodilo vo Všeobecnej nemocnici v Žiari nad Hronom, je dievčatko Dianka. "Dianka sa narodila o 00:43 h, váži 3310g a meria 48cm," informovala TASR Zuzana Ďurkechová z gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom. amo damSR-novorodenci-Žiar-nad-Hronom-prvá-Dianka-BBX

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...