lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11015 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MARTIN: Záväzky UNM po lehote splatnosti dosiahli vlani 1,9 milióna eur

Martin 3. mája (TASR) - Celkový objem záväzkov Univerzitnej nemocnice v Martine (UNM) po lehote splatnosti dosiahol minulý rok 1,9 milióna eur, čo je v porovnaní s predchádzajúcim rokom zlepšenie o 31 percent. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Katarína Kapustová. Najvyšší podiel príjmov UNM podľa nej tvoria platby od zdravotných poisťovní.

Lekarne.sk

Francúzsko: Na klinike v Tours ležia zrejme dvaja pacienti s novým koronavírusom

Paríž 11. júna (TASR) - Ďalší dvaja pacienti s podozrením na infekciu novým koronavírusom sú hospitalizovaní na klinike vo francúzskom Tours, ležiacom asi 250 kilometrov juhozápadne od Paríža. V oboch prípadoch sa výsledky testov, ktoré by diagnózu mohli potvrdiť, očakávajú v stredu, informovalo dnes francúzske ministerstvo zdravotníctva. Obaja pacienti, muži, nedávno navštívili Saudskú Arábiu...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pre horúčavy skolabovalo na Slovensku v sobotu 139 ľudí

Bratislava 28. júla (TASR) - Pre vysoké teploty skolabovalo na Slovensku v sobotu 27. júla 139 ľudí. V porovnaní s piatkom (26.7.) je to nárast o 46 prípadov. Do nemocnice z nich museli záchranári previesť sto.

Lekarne.sk

ČR: Pribúda počet otráv hubami

Praha 23. septembra (TASR) - Už 24 prípadov otráv muchotrávkou zelenou alebo inými jedovatými hubami zaznamenali v tomto roku v českom hlavnom meste. Informoval o tom internetový server Novinky. cz s odvolaním sa na hovorkyňu pražskej záchrannej služby Jiřinu Ernestovú.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Od inštalácie prvej kamery PET na Slovensku ubehlo desať rokov

Bratislava 7. septembra (TASR) - Od inštalácie prvej kamery PET na Slovensku ubehlo desať rokov. Na zobrazenie diagnostických údajov ju využíva pozitrónová počítačová tomografia. PET kamera je vzhľadom podobná CT, je to veľký tunel so širokým zorným poľom, v ktorom je niekoľko scintilačných detektorov.

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...