lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11032 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: S inkontinenciou môže pomôcť jednoduchý zákrok

Bratislava 13. októbra (TASR) - Trvalé riešenie inkontinencie predstavuje pri jej stresovej a zmiešanej forme chirurgická liečba. "Operáciou dokážeme pomôcť až 95 percentám pacientok so stresovou inkontinenciou. Účinok sa prejaví už bezprostredne po operácii," povedal urológ Milan Gajdoš z Centra jednodňovej chirurgie Prochirurgia.

Lekarne.sk

DUNAJSKÁ STREDA: Na konferencii Slobodné NIE drogám odzneli hodnotné prednášky

Dunajská Streda 15. novembra (TASR) - Na dnešnej okresnej konferencii v Dunajskej Strede k otázkam prevencie drogovej závislosti Slobodné NIE drogám odborníci ponúkli celý rad informácií o medzirezortnej spolupráci v rámci prihraničného regiónu, kde pôsobí aj určitá jazyková bariéra. "Cieľom tohto podujatia samozrejme nemohlo byť riešenie vzniku závislosti samotnej. Ide o zameranie pozornosti ...

Lekarne.sk

KOŠICE: V Univerzitnej nemocnici ukončia niektorí lekári pracovný pomer

Košice 30. novembra (TASR) - V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach zostáva platných už len 10 výpovedí. Niekoľko lekárov sa rozhodlo ukončiť pracovný pomer a ďalším ešte výpovedná lehota plynie, pretože výpoveď podali neskôr. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová.

Lekarne.sk

OPRAVA: ZDRAVIE: Dôvera pošle poistencom doplatky za lieky do Vianoc

Redakcia domáceho spravodajstva TASR prosí odberateľov, aby si v správe "ZDRAVIE: Dôvera pošle poistencom doplatky za lieky do Vianoc", vydanej o 14.34 h, opravili v 2. odseku 2. vetu "V prípade poisťovne Dôvera ide o 1229 ľudí a sumu 18,66 milióna eur."       Správne má byť: "V prípade poisťovne Dôvera ide o 1229 ľudí a sumu 18.660 eur." Oprava je na žiadosť zdravotnej poisťovne.

Lekarne.sk

KOMÁRNO: Rekonštruované operačné sály budú slúžiť celému regiónu

Komárno 24. januára (TASR) - Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milan Belica a riaditeľ AGEL SK a.s. Viktor Dudáš odovzdali dnes rekonštruované operačné sály Nemocnice Komárno, do ktorých NSK investoval 452. 000 eur. "Do stavebných prác a stavebných úprav vynaložil vyšší územný celok nemalé finančné prostriedky a nemocnica zakúpila priestorové vybavenie, operačné stoly, operačné ...

Prečo vymeniť kávu za matcha čaj?

Ste milovníkom kávy? Ak áno, prečo ju pijete? Dôvodom je častokrát nezameniteľná chuť, dodanie energie či jednoducho zvyk. Káva však nepatrí...