lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zomrel ochrnutý Brit, ktorému sa nepodarilo získať súhlas k eutanázii Londýn 22. augusta (TASR) - Ochrnutý Brit, ktorý bol od mozgovej porážky v roku 2005 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Londýn 22. augusta (TASR) - Ochrnutý Brit, ktorý bol od mozgovej porážky v roku 2005 od krku dole nehybný a nepodarilo sa mu zvrátiť britské zákony zakazujúce eutanáziu, dnes ráno doma zomrel. Oznámili to jeho právni zástupcovia z firmy Bindmans LLP. Žiadne podrobnosti neposkytli.Tony Nicklinson nemohol od porážky hovoriť ani sa hýbať. Potreboval nepretržitú osobnú starostlivosť a komunikoval iba žmurkaním, hoci jeho mozog fungoval normálne a jeho zdravotné postihnutie nebolo smrteľné.V januári tohto roka požiadal súd o trestnú imunitu pre lekára, ktorý mu s jeho súhlasom pomôže zomrieť. Súd to definitívne minulý týždeň zamietol. Nicklinson reagoval na zamietnutie plačom. Sám si život, vzhľadom na svoju nehybnosť, vziať nemohol.Otca dvoch dospelých dcér pripútala k prístrojom porážka, ktorá ho zastihla počas pracovnej cesty v Grécku v roku 2005.Jedna z jeho dcér dnes na twitteri napísala: "Možno už viete, že môj otec dnes ráno pokojne zomrel prirodzenou smrťou. Mal 58 rokov."Polícia uviedla, že jeho úmrtný list lekár podpísal a preto niet dôvodu, prečo by mala jeho odchod zo života prešetrovať.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...