lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Začína sa štvrtý ročník Hravo ži zdravo, deti naučí, ako sa správne stravovať Bratislava 30. septembra (TASR) - Potravinárska komora Slovenska (PKS) odštartuje v stredu (1.10.) štvrtý ročník ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 30.09.2014 categoryDenné správy

Bratislava 30. septembra (TASR) - Potravinárska komora Slovenska (PKS) odštartuje v stredu (1.10.) štvrtý ročník internetového kurzu zdravého životného štýlu Hravo ži zdravo, do ktorého sa môžu zapojiť všetci žiaci základných škôl a piataci navyše aj súťažne. Kurz reaguje na absenciu systematického programu o správnych stravovacích návykoch detí v našich školách. TASR informovala Ildikó Rábeková z PKS.Účastníci kurzu musia absolvovať postupne štyri lekcie zdravého životného štýlu a využiť program na hodnotenie jedálnička, pohybových aktivít a pitného režimu. V lekciách si zábavnou formou preveria svoje vedomosti v oblasti príjmu a výdaja energie a získajú cenné rady, ako si zdravým spôsobom udržať rovnováhu v príjme a výdaji energie. Na absolvovanie každej lekcie má žiak sedem dní. "Pre úspešné absolvovanie kurzu však nie je potrebné prejsť všetky lekcie bez prestávky. Žiak môže kurz kedykoľvek prerušiť a vrátiť sa k nemu neskôr. Jedinou podmienkou je ukončenie práve rozpracovanej lekcie, čo umožní žiakovi prejsť pri ďalšom prihlásení do nasledujúcej lekcie," uviedla Rábeková.Žiaci 5. ročníkov za absolvovanie jednotlivých úloh v lekciách získavajú body pre svoju triedu, ktoré sa na konci kurzu zrátajú a budú určujúce pre poradie tried v súťažnej časti kurzu a získanie hlavných cien. Jedinou podmienkou účasti na súťažnej podobe kurzu je registrácia a aktívna účasť 70 percent počtu žiakov v danej triede, ktorý uvedie učiteľ pri registrácii."Nadváha a následná obezita detí nie sú už len zdravotným problémom dnešnej detskej populácie, ale zasahujú aj do sociálneho života detí a neskôr dospelých. Počas prvých troch ročníkov Hravo ži zdravo sme zistili, že mnohým učiteľom na Slovensku chýba systematický program, ktorý by im pomáhal viesť deti zdravou cestou," povedala riaditeľka PKS Jarmila Halgašová. Podľa nej práve tento kurz dokáže napĺňať potreby učiteľov vo výchovnom procese žiakov.Súťažná časť kurzu bude prebiehať od 1. októbra do 31. januára budúceho roka. Nesúťažne možno kurz absolvovať až do konca augusta 2015. Pre prihlásenie školy a konkrétnej triedy do kurzu je potrebná registrácia učiteľa, ktorý na svojich hodinách vedie deti k zdravému životnému štýlu, na stránke www.hravozizdravo.sk. Keď bude trieda do kurzu a súťaže prihlásená, môžu sa do nej začať registrovať samotní žiaci. Registrácia učiteľov sa začala 8. septembra a počas prvých troch týždňov sa prihlásilo 140 učiteľov a 80 tried. Účasť je pre základné školy aj ich žiakov bezplatná. Záštitu nad projektom prevzala Kancelária Svetovej zdravotníckej organizácie na Slovensku.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...