lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZVOLEN: Rád Maltézskych rytierov daroval nemocnici 72 polohovateľných postelí Zvolen 13. mája (TASR) - Katolícky rád Maltézskych rytierov zo Švajčiarska daroval v týchto dňoch ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Zvolen 13. mája (TASR) - Katolícky rád Maltézskych rytierov zo Švajčiarska daroval v týchto dňoch Nemocnici Zvolen 72 elektricky polohovateľných postelí. Ide o humanitárny dar. Postele sú vo výbornom stave, ako nové by stáli viac než 1200 eur za jeden kus.Ako TASR informovala Marta Csergeová, hovorkyňa spoločnosti AGEL, ktorá zvolenskú nemocnicu prevádzkuje, zariadenie by si takúto investíciu momentálne nemohlo dovoliť."Najväčším pozitívom je najmä omnoho lepší komfort pre pacientov. Pre sestričky a ďalší personál, ktorý denno-denne manipuluje s pacientmi, je neoceniteľným prínosom elektrická polohovateľnosť chrbta, nôh a hlavy pacienta a výšková nastaviteľnosť, čo bolo na starých posteliach možné len mechanicky a mnohokrát sestričky na nastavenie nemali dosť fyzických síl," uviedla.Aj keď nemocnica lôžka dostala darom, investovala do prepravy, kúpy nových matracov, potrebných úprav a do inštalácie postelí viac ako 6000 eur.„Na základe dotazníkov spokojnosti pacientov s hospitalizáciou vieme, že práve kvalita postelí a matracov je jednou z najčastejších príčin sťažností na pobyt v nemocnici. Veríme, že toto je ďalší krôčik na dlhej ceste modernizácie, ktorým vychádzame v ústrety našim pacientom,“ uviedol riaditeľ nemocnice Jozef Botka.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: