lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ŽILINA: FNsP zabezpečuje akútnu zdravotnú starostlivosť iba s vypätím síl Žilina 2. decembra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline zabezpečuje akútnu zdravotnú starostlivosť iba ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Žilina 2. decembra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline zabezpečuje akútnu zdravotnú starostlivosť iba s vypätím síl. Na margo súčasnej situácie to uviedol námestník riaditeľa FNsP v Žiline Rastislav Johanes.Na niektorých oddeleniach žilinskej nemocnice pribudli podľa neho ochorenia lekárov a ak by súčasná situácia mala trvať dlhšie, nemocnica nebude môcť garantovať už ani akútnu starostlivosť. „Na druhej strane s veľkým optimizmom hľadím na rokovania na pôde parlamentu. Myslím si, že je najvyšší čas, aby sa rokovania ukončili. Aby sa dohodli a lekári sa vrátili. Oni sú ochotní vrátiť sa zase do nemocníc,“ skonštatoval Johanes.Upozornil, že v žilinskej nemocnici zatiaľ robia akútne výkony, no na niektorých oddeleniach zostali jeden či dvaja atestovaní lekári. „Tí budú o chvíľu vyčerpaní a nebudú už môcť adekvátne poskytovať ani akútnu zdravotnú starostlivosť. Ja som bol v práci 72 hodín a ešte stále som. Prišli nám aj traja vojenskí lekári, ale sú bez atestácie. Počas víkendu už môže dôjsť skutočne k vážnemu ohrozeniu zdravia a života občanov,“ povedal námestník riaditeľa žilinskej FNsP.Podpredseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) v žilinskej FNsP Branislav Serva doplnil, že na Oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) dnes pracujú už iba traja lekári. „Takže je to skutočne na hrane schopnosti zachraňovať život. Dnes nenastúpili do práce ďalší dvaja atestovaní chirurgovia, tým pádom je ilúzia o poskytnutí akútnej zdravotnej starostlivosti definitívne preč. Pokiaľ viem, vedenie už informovalo ministerstvo zdravotníctva. Skrátka pre spád žilinskej nemocnice je možnosť zachrániť niekomu život skutočne minimálna,“ zdôraznil Serva.Hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Radka Kulaviaková TASR informovala, že Hornooravská nemocnica s poliklinikou Trstená a Kysucká nemocnica s poliklinikou Čadca poskytujú komplexnú zdravotnú starostlivosť, Dolnooravská nemocnica s poliklinikou v Dolnom Kubíne akútnu zdravotnú starostlivosť a v Liptovskej nemocnici s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši sú nefunkčné oddelenia chirurgie a traumatológie.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...