lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ŽIAR: Voda láka množstvo ľudí, meteorológovia varujú pred vysokými teplotami Žiar nad Hronom 24. augusta (TASR) - Horúce letné počasie láka v týchto dňoch k ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Žiar nad Hronom 24. augusta (TASR) - Horúce letné počasie láka v týchto dňoch k vode množstvo ľudí. Potvrdzuje to aj návštevnosť kúpalísk v Žiarskom okrese. Po neprajnom júlovom počasí sa tak prevádzkari miestnych kúpalísk tešia z vysokej návštevnosti. Termálne kúpalisko Katarína v Kremnici privíta v týchto dňoch denne v priemere 1500 návštevníkov. "Teraz v auguste sa to zlepšilo," podotkol vedúci kúpaliska Ján Rabiansky s tým, že zlé júlové počasie pre kúpalisko znamenalo aj finančné straty. Približne tisícka ľudí denne hľadá osvieženie aj na plážovom kúpalisku v Žiari nad Hronom. Aj keď má kúpalisko kapacitu až 2000 ľudí, s návštevnosťou sú podľa slov vedúceho krytej plavárne a športových zariadení Jána Žiaka spokojní. Kúpalisko podľa jeho slov nevyhľadávajú len miestni, ale aj ľudia zo Zvolena, Handlovej či Prievidze. Aj dnes však meteorológovia varujú v regióne Žiaru nad Hronom pred vysokými teplotami. Výstrahou II. stupňa upozorňujú, že denné teploty vzduchu dnes môžu vystúpiť až na 35 - 37 stupňov. Extrémne teploty kladú na ľudský organizmus zvýšené nároky. Počas horúcich letných dní je dôležité dodržiavať pitný režim, preferovať ľahko stráviteľnú stravu a vyhýbať sa priamej fyzickej námahe v čase, keď je slnečné žiarenie najintenzívnejšie. Na priame slnenie sú vhodné len ranné a neskoré popoludňajšie hodiny. V prípade pobytu pri vodných plochách, kúpaliskách a vo voľnej prírode sa treba od 10. do 16. hodiny zdržiavať na tienistom mieste. Pri opaľovaní treba používať kvalitné krémy s vysokým ochranným faktorom pred UV žiarením.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...