lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Víťazky súťaže Sestra roka 2012 sú už známe Bratislava 25. marca (TASR) - Ocenenia v rámci odbornej súťaže Sestra roka, ktoré dnes odovzdávali ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 25. marca (TASR) - Ocenenia v rámci odbornej súťaže Sestra roka, ktoré dnes odovzdávali počas slávnostného galavečera v Bratislave, už poznajú svoje víťazky. V kategórii Sestra roka 2012 poskytovateľka ošetrovateľskej starostlivosti získala prvenstvo Helena Gondárová Vyhničková z Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Ústrednej vojenskej nemocnice SNP, Fakultnej nemocnice (FN) v Ružomberku. Jednou z jej záľub je odborná prezentačná činnosť, o svoje skúsenosti sa preto pravidelne delí na konferenciách, v odbornej tlači aj na internete.V kategórii sestier manažérok získala titul a striebornú ružu sv. Alžbety námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť FN v Trnave Melanie Beťková, ktorá je aj dlhoročná hlavná odborníčka ministerstva zdravotníctva pre ošetrovateľstvo. Bola a je iniciátorkou zavádzania moderných prvkov ošetrovateľstva do každodennej praxe sestier.Cenu za celoživotné dielo v ošetrovateľstve za minulý rok si prevzala Anna Eliašová, dekanka Fakulty zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity v Prešove, priekopníčka vysokoškolského vzdelávania sestier na Slovensku. Zaslúžila sa o vznik prvej fakulty zdravotníctva, ktorá vychováva nelekárskych zdravotníckych pracovníkov v súlade so smernicami Európskej únie a následne o posilnenie novej úlohy sestier v zdravotníckom systéme SR.Novinkou bola vyhlásenie víťazky internetového hlasovania o najsympatickejšiu finalistku. Titul Sestra sestier získala Marta Kráľovičová z agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti Linda, Piešťany. Jej životným krédom je myšlienka vyslovená Platónom: "Starajúc sa o blaho iných, nachádzame svoje vlastné".Poslaním súťaže Sestra roka – profesionálne a ľudsky, ktorú pripravilo vydavateľstvo Ecopress, je zvýšiť spoločenskú prestíž ošetrovateľskej profesie na Slovensku a morálne oceniť prácu sestier. Súťaž je koncipovaná tak, aby ukázala nielen odborné kvality sestier a ich profesionálnu úroveň, ale zároveň aj ľudský prístup, ochotu a obetavosť predstaviteliek tohto povolania. Záštitu nad šiestym ročníkom prebral premiér Robert Fico a ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská.TASR informovala šéfredaktorka Sestry Vlasta Husárová.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...