lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Vedenie nemocnice v Lučenci presviedča zamestnancov, aby vydržali Lučenec 29. marca (TASR) - Ani posledné rokovanie so zdravotnými poisťovňami neprinieslo pre neziskovú organizáciu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Lučenec 29. marca (TASR) - Ani posledné rokovanie so zdravotnými poisťovňami neprinieslo pre neziskovú organizáciu spravujúcu nemocnicu v Lučenci zásadné riešenie. Ako pre TASR potvrdil riaditeľ nemocnice Július Höffer, podarilo sa im vyrokovať mierne zvýšenie platieb, no tie ani zďaleka nepokryjú náklady na zvýšenie platov lekárov a zdravotných sestier. S navýšenými príjmami môžu počítať len od júna, platy lekárov však zvyšovali už začiatkom roka, problém so zárobkom zdravotných sestier musia riešiť teraz. Vedenie nemocnice v Lučenci čaká na prvé zasadnutie vlády. Od nej očakávajú riešenie problému, ktorý sami nedokážu ovplyvniť. "Očakávame, že jeden z prvých krokov nového vedenia ministerstva zdravotníctva bude stretnutie s Asociáciou nemocníc a s poskytovateľmi zdravotných služieb. Momentálne nevieme, ako sa to bude vyvíjať ďalej. Zatiaľ na prvom mieste robíme všetko pre to, aby sme ľuďom poskytli zdravotnú starostlivosť. Tento problém my nevieme vyriešiť, politici prijali zákon a zdravotné poisťovne sú zatiaľ akoby mimo celého problému," povedal Höffer.Zdravotné sestry v Lučenci v týchto dňoch podpisujú dodatky k pracovným zmluvám podobne, ako aj v iných nemocniciach na Slovensku. "Presviedčame našich zamestnancov, aby vydržali, kým sa nenájde riešenie. Ak by sa našlo riešenie hneď v apríli, my sme pripravení okamžite dodatky k zmluvám zrušiť. Jednoducho dnes z rovnakých peňazí neviem zabezpečiť zdravotnú starostlivosť a súčasne zvýšenie platov lekárov a zdravotných sestier. Navyše tu máme ďalších zdravotníckych zamestnancov, ktorí sa pochopiteľne cítia ukrivdení," doplnil riaditeľ nemocnice v Lučenci.Zdravotnícki zamestnanci lučeneckej nemocnice sa oficiálne vyjadrovať nechcú. Na jednej strane vnímajú problémy vedenia nemocnice, no svojho nároku na vyššie mzdy sa vzdať nechcú.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...