lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V bratislavskej univerzitnej nemocnici stále evidujú 459 výpovedí Bratislava 29. novembra (TASR) - V najväčšej slovenskej nemocnici, Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), je v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 29. novembra (TASR) - V najväčšej slovenskej nemocnici, Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), je v platnosti stále 459 výpovedí lekárov. "V najväčšej miere bolo ohrozené fungovanie gynekológie, neonatológie, chirurgie, traumatológie a popálenín. Po zabezpečení personálno-technických podmienok v UNB smerujúcich v maximálnej možnej miere ku garantovaniu kontinuálneho poskytovania komplexnej zdravotnej starostlivosti veríme, že vďaka lekárom, ktorí zostanú v personálnom stave nemocnice, bude núdzový stav len krátkodobým prechodným režimom starostlivosti o pacientov," informovala hovorkyňa UNB Danica Lehocká.Výpovede lekárov, ktoré zostávajú v platnosti, majú lekári podľa jej slov stále ešte možnosť stiahnuť aj prostredníctvom podpisu dodatku k pracovnej zmluve. Ten spolu s navýšením ich základnej mzdy o 300 eur spolu so zárukou, že ostatné platové náležitosti zostanú nezmenené, obsahuje aj klauzulu o späťvzatí výpovede.Núdzový stav, ktorého vyhlásenie odobrila v pondelok 28. novembra vláda, sa dotýka aj UNB. Tá ho podľa slov hovorkyne považuje za priestor na nastavenie prevádzky nemocnice v súvislosti s  poskytovaním zdravotnej starostlivosti, ktoré bolo ohrozené uplynutím výpovednej doby u lekárov. Aj v UNB sú pre pacientov podobne ako v iných nemocniciach zriadené nonstop krízové linky.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...