lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V Hronskom Beňadiku hľadajú obvodného lekára Hronský Beňadik 20. decembra (TASR) - V Hronskom Beňadiku (okres Žarnovica) už niekoľko mesiacov hľadajú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Hronský Beňadik 20. decembra (TASR) - V Hronskom Beňadiku (okres Žarnovica) už niekoľko mesiacov hľadajú obvodného lekára. Ako však poznamenal starosta obce Stanislav Lopúch, zatiaľ neúspešne. Obec by mu pritom bola schopná poskytnúť ambulanciu za symbolický nájom a tiež dať do podnájmu rodinný dom. Obyvateľom podľa starostu lekár v obci chýba. Za zdravotnou starostlivosťou totiž väčšina z nich dochádza do Novej Bane. "Spoje sú čoraz redšie a ľudia musia dochádzať po rôznych kútoch Novej Bane, pretože tam je to roztrúsené," poznamenal Lopúch. "Kedysi sme tu mali veľké zdravotné stredisko, kde bolo šesť lekárov. Ale to sú časy minulé, po jednom poodchádzali. Bol tam psychiater, detská lekárka, neurologička, gynekologička, obvodný lekár a zubár," podotkol Lopúch. Dnes sa v stredisku nachádza len ambulancia zubného lekára. K tejto situácii podľa jeho slov dopomohol aj fakt, že susedná obec Tekovské Nemce kedysi patrila do rovnakého okresu ako Hronský Beňadik, no v súčasnosti to už tak nie je. "Títo ľudia chodili sem k nám za lekárskou starostlivosťou, mali to predsa bližšie ako do mesta," uviedol. Keďže v súčasnosti patrí do Zlatomoraveckého okresu, ľudia dochádzajú za starostlivosťou do Zlatých Moraviec.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...