lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: V Galante a Dunajskej Strede lekári nedali ani jednu výpoveď Dunajská Streda/Galanta 6. októbra (TASR) - V Dunajskej Strede sa v rámci protestu celoslovenského Lekárskeho ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Dunajská Streda/Galanta 6. októbra (TASR) - V Dunajskej Strede sa v rámci protestu celoslovenského Lekárskeho odborového združenia nezrodila ani jedna výpoveď. Potvrdil to pre TASR riaditeľ dunajskostredskej nemocnice s poliklinikou Zoltán Horváth."Pre vedenie nemocnice z tohto dôvodu nevyplývajú žiadne vízie a povinnosti túto situáciu riešiť," konštatoval riaditeľ. Podľa jeho vedomostí sa do protestnej akcie zapojilo 34 nemocníc a doposiaľ 2400 lekárov dalo výpoveď. "Situáciu by som charakterizoval tak, že vo väčšine sa zapojili do protestu lekári nemocníc, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva zdravotníctva, teda štátu," povedal Horváth s tým, že v nemocnici v Dunajskej Strede v tomto období neočakávajú hromadné výpovede. "Pevne verím, že táto prognóza sa stane skutočnosťou," uzavrel riaditeľ.V Nemocnici s poliklinikou sv. Lukáša v Galante taktiež ani jeden lekár nedal výpoveď, informovala hovorkyňa nemocnice Drahomíra Bollová. "Príčinu vidím v tom, že naša nemocnica je už transformovaná na akciovú spoločnosť. Toto môže byť hlavným faktorom, že neevidujeme žiadnu výpoveď," uviedla Bollová s tým, že v rámci protestu jedným z bodov fakultných a univerzitných nemocníc bolo zastavenie transformácie nemocníc. "Samozrejme so zlepšením podmienok pre lekárov súhlasíme, ale myslím si, že nás sa to až tak netýka, možno aj to ovplyvnilo rozhodnutie lekárov," zdôraznila.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...