lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: UNB znížila za 1. polrok stratu o 1,7 milióna eur Bratislava 21. augusta (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB), najväčšia slovenská nemocnica, skončila ku koncu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 21. augusta (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB), najväčšia slovenská nemocnica, skončila ku koncu prvého polroka v strate 18,7 milióna eur. Za prvých šesť mesiacov sa jej stratu podarilo znížiť o 1,7 milióna eur. Medziročne je tak dlh nižší o deväť percent."UNB skrátila čakacie lehoty až o 50 percent, na liekoch ušetrila milión eur a naďalej znižuje stratu. Trend sa nám darí udržať napriek nutnému extrémnemu nárastu miezd o 11 percent a nevyhnutným výdavkom na technicky zastarané budovy a opotrebované prístrojové vybavenie," povedala pre TASR hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská.Nemocnici sa podarilo ušetriť milión eur rokovaniami s kľúčovými výrobcami liekov a efektívnejším sledovaním spotreby liekov na oddeleniach. Ďalší milión malo priniesť prehodnotenie zmlúv s dodávateľmi energií.Zároveň UNB zvýšila počet výkonov, čím sa skracujú čakacie lehoty pre pacientov vo všetkých kategóriách, najmä pri očných a ortopedických zákrokoch. "Operácie šedého zákalu stúpli medziročne o vyše 50 percent a bedrového kĺbu o 25 percent," spresnila hovorkyňa. Viac výkonov sa zaznamenalo aj v rádiológii.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...