lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: UNB chýba asi toľko lekárov ako vo štvrtok, do práce ich neprišlo 358 Bratislava 2. decembra (TASR) - Najväčšej slovenskej nemocnici, Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), dnes na pracoviskách ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 2. decembra (TASR) - Najväčšej slovenskej nemocnici, Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), dnes na pracoviskách chýba 358 lekárov z celkového počtu 1400. "Približne sme na tom čísle ako sme boli vo štvrtok (1.12.). Niektorí z lekárov sú takí, ktorí nie sú vo výpovedi. Drvivá väčšina sú lekári, ktorí sú vo výpovedi, tí ostatní, to je bežný režim," uviedla pre TASR hovorkyňa zariadenia Danica Lehocká. V nemocnici je naďalej problémová najmä chirurgia, traumatológia a ortopédia. Urológia sa rieši v rámci vnútorných kapacít presmerovávaním z Kramárov do iných nemocníc UNB.Nemocnica podľa Lehockej zabezpečila v noci poskytovanie akútnej zdravotnej starostlivosti. "Dnes je nastavený chod oddelení a kliník v obdobnom móde ako v predchádzajúcich dňoch. Situácia je stále vážna, ale akútnu zdravotnú starostlivosť zabezpečujeme v rámci potrieb našich pacientov, aj v spolupráci s Krajským operačným strediskom," ozrejmila Lehocká. Krízovú situáciu v zdravotníctve možno napríklad po príchode do nemocnice na Antolskej ulici zbadať ihneď. Pacientov pri vstupe ako prvé privíta informácia o horúcich linkách, na ktoré môžu v prípade problémov zavolať. Chodby nemocnice nie sú plné ľudí ako obyčajne. "Je to tu vyľudnené," skonštatovala pre TASR jedna zo zdravotných sestier. Priblížila, že z jej oddelenia vo štvrtok prepustili vyše desať pacientov, dnes posielajú domov ďalších. Aj ona totiž pracuje na jednom z oddelení, kde výpoveď podali takmer všetci lekári.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...