lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: ÚDZS vykonáva dohľad v nitrianskej nemocnici Bratislava 29. októbra (TASR) - Prípadom dojčaťa, ktorému mali v nitrianskej fakultnej nemocnici bieliť údaje ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 29. októbra (TASR) - Prípadom dojčaťa, ktorému mali v nitrianskej fakultnej nemocnici bieliť údaje v zdravotnej karte, sa zaoberá aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Ten však nepreskúmava zatieranie údajov, ale to, či bola správne poskytnutá zdravotná starostlivosť."Na základe podnetu od rodinných príslušníkov pacienta ÚDZS vykonáva dohľad vo Fakultnej nemocnici Nitra. O výsledkoch môžeme informovať až po jeho ukončení," uviedla hovorkyňa úradu Soňa Valášiková. Vysvetlila, že zdravotná dokumentácia, v ktorej boli vybielené niektoré údaje, nesúvisí s výkonom dohľadu, ktorý v súčasnosti úrad vykonáva.Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská žiada v súvislosti s prípadom odchod prednostky detskej kliniky nemocnice Aleny Ďurišovej. Kontrola ministerstva mala ukázať na porušenie zákona o zdravotnej starostlivosti. Univerzita Konštantína Filozofa vo svojom dnešnom stanovisku uviedla, že písomný návrh na odvolanie prednostky zatiaľ nedostala. Prípadom sa už zaoberá aj krajská prokuratúra.V nitrianskej fakultnej nemocnici malo prísť podľa denníka Sme k bieleniu údajov v zdravotnej karte dojčaťa. Zo zdravotnej karty mali zmiznúť rukou prednostky Ďurišovej údaje o predávkovaní gentamycínom po narodení dieťaťa v nitrianskej nemocnici. Zákon vymazanie údajov zo zdravotnej karty neumožňuje. Na prípad upozornila detská reumatologička Zuzana Pechočiaková, ktorá má byť za to na pracovisku šikanovaná, preložili ju na iné miesto.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: