lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Reumatici a reumatológovia pobežia v Piešťanoch pre zdravie Bratislava 27. septembra (TASR) - Počas nadchádzajúcej soboty (1.10.) pobežia na piešťanskom Kúpeľnom ostrove lekári ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 27. septembra (TASR) - Počas nadchádzajúcej soboty (1.10.) pobežia na piešťanskom Kúpeľnom ostrove lekári a ich pacienti za spoločnú myšlienku. Reumatológovia svojim behom a reumatici chôdzou upozornia na problém reumy a jej liečby na Slovensku. Ide v poradí o piaty ročník tejto symbolickej akcie, ktorú organizuje Liga proti reumatizmu na Slovensku. Zviditeľnenie potrieb reumatikov môže prísť podporiť i verejnosť, akcia štartuje o 12.30 h. pred Spoločenským centrom.Beh odštartuje symbolickým zlomením barly predseda Slovenskej reumatologickej spoločnosti a Ligy proti reumatizmu na Slovensku, Jozef Rovenský. Liga proti reumatizmu funguje na Slovensku už 21 rokov. Podujatie sa koná pri príležitosti 55. ročníka Česko-slovenského reumatologického zjazdu v Piešťanoch. Bude sa diskutovať napríklad na tému monoartritíd, pediatrickej reumatológie či zdravotníckych pracovníkoch v reumatológii.Rôzne formy reumatických komplikácií sú jednou z najčastejších chronických ochorení v populácii. Na Slovensku sa odhaduje, že reumatoidnou artritídou trpí asi 43.000 ľudí. V prípade ľudí mladších ako 65 rokov, je artritída príčinou väčšiny práceneschopností. Vďaka liečbe možno takmer u každého pacienta s artritídou zmierniť bolesť a zlepšiť funkčné schopnosti.TASR informovala Lucia Šaráková zo spoločnosti Null.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...