lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Registráciu liekov s tetrazepamom odporúčajú pozastaviť Bratislava 30. apríla (TASR) - Európska lieková agentúra (EMA) odporučila pozastaviť registráciu liekov s tetrazepamom. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 30. apríla (TASR) - Európska lieková agentúra (EMA) odporučila pozastaviť registráciu liekov s tetrazepamom. Schváliť to ešte musí Európska komisia. Dôvodom je riziko nežiaducich závažných kožných reakcií, ktoré sa zaznamenali v niektorých krajinách. "Na Slovensku je tetrazepam dostupný pod názvom Myolastan," informuje na svojom webe Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL).Tetrazepam sa používa na liečbu bolestivých svalových kŕčov, napríklad pri bolesti krížov a krku, ako aj svalovej spasticity, teda nadmernej stuhnutosti svalov. ŠÚKL pacientom neodporúča prerušovať liečbu bez súhlasu lekára. Lekári majú na najbližšej plánovanej návšteve prehodnotiť liečbu a zvážiť ďalšie možnosti.Registrácia liekov s obsahom tetrazepamu môže byť obnovená, ak držitelia rozhodnutí o registrácii predložia údaje, na základe ktorých bude možné určiť skupinu pacientov, u ktorých prínosy tetrazepamu prevyšujú jeho rizikám.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...