lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Regionálne nemocnice sa dohodli s VšZP na nových cenách od apríla Bratislava 7. marca (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) sa dnes dohodla s malými ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 7. marca (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) sa dnes dohodla s malými a strednými nemocnicami združenými v Asociácii nemocníc Slovenska (ANS) na dodatkoch k zmluvám, ktoré upravia ceny za výkony od apríla. Do zmlúv sa tak má premietnuť nová filozofia financovania nákupu ústavnej zdravotnej starostlivosti. Nové zmluvné podmienky sú dohodnuté do konca roku."Podstatou je zvýšenie cien za ukončené hospitalizácie príplatkom 100 eur za každého operovaného pacienta, s tým, že tieto operácie bude VšZP uhrádzať nad dohodnutý zmluvný objem," priblížila hovorkyňa VšZP Dana Gašparíková. Najväčšia poisťovňa zvýši aj ceny za artroskopické výkony a balíčkové ceny za operácie bedrových kĺbov; oproti minulému roku ide o 200 až 400 eur navyše. "ANS privítala možnosť získať viac peňazí pre nemocnice," doplnila Gašparíková.VšZP na pracovnom stretnutí prezentovala aj návrh na jasnejšie definovanie pravidiel týkajúcich sa sankcií, ktoré sú súčasťou existujúcich zmluvných podmienok a návrh na presnejšie vykazovanie zdravotnej starostlivosti nad dohodnutý objem. ANS oba návrhy zobrala na vedomie.Zástupcovia neštátnych nemocníc dnes rokujú aj so súkromnou zdravotnou poisťovňa Dôvera. Nemocnice chcú od zdravotných poisťovní viac peňazí. Požiadavku na rast zdrojov odôvodňujú zvýšením minimálnej mzdy, platením odvodov z práce na dohodu, infláciou a požiadavkou odborov na plnenie rozhodnutia rozhodcu ohľadne zvýšenia miezd zamestnancov.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...