lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: RÚVZ v Rimavskej Sobote zaznamenal ďalší prípad žltačky Banská Bystrica 17. októbra (TASR) – Chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) a na chrípku ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 17.10.2014 categoryDenné správy

Banská Bystrica 17. októbra (TASR) – Chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) a na chrípku a jej podobné ochorenia (CHPO) v Banskobystrickom kraji ani nepribúda, ale ani neubúda. Ako dnes informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová, počet chorých stagnuje. Vyskytol sa však ďalší prípad žltačky.Vírusovú hepatitídu typu A zaznamenali epidemiológovia z Rimavskej Soboty u 21-ročnej dospelej neočkovanej ženy. Jej ochorenie má súvislosť s potvrdeným podobným prípadom u dieťaťa z Ratkovej, čo je lokalita s veľmi nízkym hygienickým štandardom. "V ohnisku nákazy boli nariadené protiepidemické opatrenia vrátane imunizácie," uviedla Tolnayová.Výskyt chorobnosti v Banskobystrickom kraji je primeraný ročnému obdobiu. Na ARO je chorých 5878 ľudí, čo predstavuje chorobnosť vyše 1666 na 100.000 osôb. Počet chorých na CHPO je aktuálne 418, čo je chorobnosť 119 na 100.000 obyvateľov. Na pôvode ochorení sa podieľajú najmä vírusy, ktoré nespôsobujú ťažšie akútne problémy. Najviac chorých je v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota, Revúca, Poltár a Žarnovica.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...