lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Protestné výpovede podalo už aj 35 lekárov z nemocnice v Lučenci Lučenec/Rimavská Sobota/Revúca 21. novembra (TASR) - Protestné výpovede podali už aj lekári z neziskovej organizácie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Lučenec/Rimavská Sobota/Revúca 21. novembra (TASR) - Protestné výpovede podali už aj lekári z neziskovej organizácie Všeobecná nemocnica s poliklinikou Lučenec. Riaditeľ nemocnice Július Höffer TASR potvrdil, že 35 lekárov naozaj poslalo protestnú výpoveď. On sám s niektorými dôvodmi súhlasí, no niektoré doteraz odmieta.Lekári sa podľa oficiálnych informácií rozhodli podporiť kolegov vo fakultných nemocniciach najmä preto, aby sa aj v ich profesii začal dodržiavať zákonník práce a tiež aby sa do zdravotníctva dostalo viac peňazí. Odmietajú najmä stav, keď zdravotné poisťovne samy určujú ceny zdravotníckych úkonov bez ohľadu na to, koľko peňazí musí na ne vynaložiť nemocnica. Lučeneckí lekári sa tiež priklonili za zrušenie transformácie štátnych nemocníc na akciové spoločnosti. "Súhlasím s lekármi, že do zdravotníctva treba dostať reálne viac peňazí. Nemôžem však súhlasiť s oddialením riešenia zadlžených štátnych nemocníc. Ak neziskové organizácie hospodária aj dnes bez vyrábania straty, je logické pýtať sa, prečo sa to nedá aj tam. Fakt je ale ten, že ak by sme dostali ešte menej peňazí ako doteraz, už by sme šli do straty aj my," povedal Höffer.V ostatných nemocniciach na juhu stredného Slovenska výpovede lekárov nezaznamenali. Riaditeľ nemocnice v Rimavskej Sobote Rastislav Kubáň TASR potvrdil, že ani teraz nedostal žiadnu výpoveď. Rovnaká situácia je aj v nemocnici v Revúcej. Potvrdila to jej riaditeľka Daniela Pršebicová. "V našej nemocnici zatiaľ žiaden lekár výpoveď nepodal. Situáciu však veľmi pozorne sledujeme. To, čo sa momentálne deje, totiž traumatizuje tak spoločnosť, ako aj nás prevádzkovateľov nemocníc," dodala Pršebicová.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...