lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Predsedníčkou ÚDZS má byť M. Pažinková Bratislava 19. júla (TASR) - Novou predsedníčkou Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) má ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 19. júla (TASR) - Novou predsedníčkou Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) má byť od začiatku augusta Monika Pažinková. Vo funkcii tak má nahradiť Jána Gajdoša, ktorý sa vzdal funkcie. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská už predložila návrh na jej menovanie na rokovanie vlády.M. Pažinková je od februára minulého roka členkou Dozornej rady ÚDZS. "Jej profesionálna dráha naozaj ukázala, že v zdravotníctve sa dajú na manažérskych postoch dosiahnuť dobrou prácou kvalitné výsledky. Nie je jednoduché nájsť na pozíciu šéfa ÚDZS človeka, ktorý má v zdravotníctve "odpracované" takmer všetky pozície a pozná rezort," uviedla hovorkyňa ministerstva Zuzana Čižmáriková. Rezort pripomína aj plusové hospodárenie prešovskej nemocnice počas jej trojročného pôsobenia ako riaditeľky.Doterajší šéf úradu, ktorý dohliada nad verejným zdravotným poistením, ako aj poskytovaním a nákupom zdravotnej starostlivosti, Ján Gajdoš sa vzdal koncom júna svojej funkcie po druhýkrát. V tej bol tento raz od augusta 2010. Jeho odstúpenie mala byť podľa jeho slov reakcia na politizáciu úradu rozšírením možností odvolania predsedu z funkcie. Ministerka to odmietla.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...