lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Pre horúčavy skolabovalo na Slovensku v sobotu 139 ľudí Bratislava 28. júla (TASR) - Pre vysoké teploty skolabovalo na Slovensku v sobotu 27. júla ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 28. júla (TASR) - Pre vysoké teploty skolabovalo na Slovensku v sobotu 27. júla 139 ľudí. V porovnaní s piatkom (26.7.) je to nárast o 46 prípadov. Do nemocnice z nich museli záchranári previesť sto. Pre TASR to uviedol Boris Chmel z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR.Najviac kolapsov bolo v sobotu u žien, vysoké teploty ich nezvládlo 79. Mužov v prvý víkendový deň skolabovalo 55 a detí päť. "Najviac kolapsov sme zaznamenali v Banskobystrickom kraji, a to 23, najmenej - 11 v Nitrianskom," uviedol Chmel.Aj dnes očakávajú meteorológovia na celom Slovensku horúce počasie. Pre západ a juh Slovenska už vydali výstrahu druhého stupňa, ktorá platí od poludnia do 20.00 h. Teploty by sa mali pohybovať v rozmedzí od 35 do 38 stupňov Celzia. Pre východ a sever platí dnes v rovnakom čase výstraha prvého stupňa, teploty dosiahnu do 35 stupňov.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...