lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Poisťovňa Dôvera opäť hodnotila nemocnice Bratislava 28. októbra (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera aj tento rok zverejnila rebríček hodnotenia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 28. októbra (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera aj tento rok zverejnila rebríček hodnotenia slovenských nemocníc, v ktorých ošetrujú jej 1,4 milióna poistencov. Prvé priečky v ňom spomedzi 136 zazmluvnených lôžkových zariadení v jednotlivých kategóriách obsadili Nemocnica Košice - Šaca, Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Banskej Bystrici, Národný onkologický ústav v Bratislave, Fakultná nemocnica J.A. Reimana Prešov a Detské kardiocentrum v Bratislave. V porovnaní s minulým rokom si najviac polepšili nemocnice Humenné, Nitra a Čadca, naopak najviac prepadli Galanta a Topoľčany.Ako poukázal šéf úseku nákupu zdravotnej starostlivosti poisťovne Miroslav Žilinek, v metodike hodnotenia neprišlo v záujme porovnateľnosti vývoja zdravotníckych zariadení k výrazným zmenám. Jeden hodnotiaci parameter navyše pribudol chirurgickým oddeleniam. Rozdiely, ktoré hodnotenie ukázalo, sa podľa jeho slov odvíjajú od toho, ako nemocnica dokáže vyvážiť všetky parametre. Poznamenal, že zbytočne má nemocnica skvelú ortopédiu, pokiaľ má horšie interné oddelenia či ARO nemá šancu umiestniť sa v celkovom hodnotení na popredných miestach.Rebríček je kombináciou pohľadu pacientov a odborníkov v zdravotnej poisťovni. Okrem spokojnosti pacientov sa v ňom zohľadňuje ďalších 14 parametrov. Najväčšiu váhu a vplyv na výsledok mali okrem pohľadu pacientov aj náročnosť diagnóz a úroveň poskytovania zdravotnej starostlivosti. Opäť sa medzi sebou porovnávali príbuzné nemocnice, čím vznikol rebríček fakultných, všeobecných a detských fakultných nemocníc, takisto onkologických a kardiologických ústavov.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...