lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Podozrivé kanyly neboli kontaminované Bratislava 17. októbra (TASR) – Dve šarže kanýl, ktoré sa na podnet Kysuckej nemocnice v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 17.10.2014 categoryDenné správy

Bratislava 17. októbra (TASR) – Dve šarže kanýl, ktoré sa na podnet Kysuckej nemocnice v Čadci preverovali pre možnú mikrobiálnu kontamináciu, môžu ísť opäť na trh. Rozhodol tak Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL), ktorý na svojej internetovej stránke informoval, že toto podozrenie sa nepotvrdilo. Kanyly slúžia na odber krvi alebo infúzie.Pracovníci nemocnice označili kanyly za podozrivé po tom, čo sa stafylokokom nakazilo niekoľko pacientov a výrazne sa im zhoršil stav. Na prípad v septembri upozornil denník Pravda. V obehu malo byť viac ako 34.000 kusov v desiatich zdravotníckych zariadeniach. „Viaceré šarže kanýl boli testované v autorizovanom laboratóriu, ktoré potvrdilo, že pomôcka nie je kontaminovaná,“ píše ŠÚKL v stanovisku.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...