lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Podľa Union ZP nie je možné zdravotné poisťovne zákonne vyvlastniť Bratislava 6. septembra (TASR) - Vyvlastnenie súkromných zdravotných poisťovní, ktoré v rámci vytvorenia jednej štátnej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 6. septembra (TASR) - Vyvlastnenie súkromných zdravotných poisťovní, ktoré v rámci vytvorenia jednej štátnej zdravotnej poisťovne pripúšťa vláda, nemusí byť vraj také jednoduché. "Ja by som nepredbiehal. Myslím, že tieto veci sú len v rovine zámeru a špekulovať o vyvlastnení je priskoro. Naše analýzy nateraz hovoria, že nie sú naplnené zákonné podmienky na to, aby mohlo dôjsť k vyvlastneniu," povedal dnes člen Predstavenstva Union poisťovne Boris Masloviec.Holandský akcionár Union ZP, spoločnosť Achmea, už avizovala, že chce zostať na slovenskom trhu a o svojom postoji informoval aj vládu. Tá zatiaľ podľa Maslovieca nevedie s poisťovňami dialóg o pripravovaných zmenách. Zástupcovia Unionu ZP sú presvedčení, že jedna poisťovňa ešte nie je istá. Hlavné výhody plurality na trhu zdravotného poistenia vidí v konkurencii, ktorá vedie k súťaživosti medzi jednotlivými subjektmi a núti ich sa neustále zlepšovať. Zisk považuje za prémiu za efektivitu, pričom pripomína, že môže byť aj strata.Ministerstvo zdravotníctva poukazuje, že pluralita doteraz nepriniesla nič, a naopak, zdravotný stav obyvateľov sa zhoršuje. Ako avizovala hovorkyňa rezortu Zuzana Čižmáriková, o zámere bude ministerstvo rokovať po predstavení samotného materiálu, keďže zatiaľ sa podľa jej slov nie je k čomu stretávať. Na margo právnych analýz Union ZP poznamenala, že všetky kroky, ktoré ministerstvo pripravuje, budú v súlade s platnou legislatívou a medzinárodnými predpismi.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...