lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Penta investuje tri milióny eur do modernizácie nemocníc Košice 22. augusta (TASR) - Investičná skupina Penta dnes oznámila, že do konca roka investuje ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 22. augusta (TASR) - Investičná skupina Penta dnes oznámila, že do konca roka investuje tri milióny eur, ktoré budú použité na modernizáciu nemocníc a zlepšenie kvality poskytovaných zdravotníckych služieb.Po schválení Protimonopolným úradom SR nadobudla Penta 100-percentný obchodný podiel v spoločnosti Estate Consult, ktorá prevádzkuje regionálnu sieť nemocníc Svet zdravia. Ide o desať nemocníc v mestách Humenné, Svidník, Spišská Nová Ves, Rožňava, Trebišov, Michalovce, Partizánske a Vranov nad Topľou s detašovanými pracoviskami v Medzilaborciach a Stropkove. "Naším cieľom je vybudovať sieť regionálnych nemocníc, ktoré prinesú dostupnú a kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť. Budeme pokračovať v už začatom ozdravnom pláne, ktorý rieši predovšetkým finančnú stabilizáciu nemocníc a zastavenie ich zadlžovania. V rámci tejto stratégie dostanú nemocnice aj nové medicínske zariadenia a dôjde k modernizácii, resp. rekonštrukciám a opravám budov, z ktorých mnohé sú v havarijnom stave," uviedol Eduard Maták, partner skupiny Penta.V tomto roku majú byť vkladom nového majiteľa uskutočnené predovšetkým investície do nákupu lineárneho urýchľovača, nových ultrazvukov a röntgenov. V nemedicínskej oblasti dôjde podľa oznámenia k zlepšeniu tepelného hospodárstva, skvalitneniu klimatizácií operačných sál či oprave zatekajúcich striech.Minulý rok ukončila skupina Svet zdravia s prevádzkovou stratou 2,3 milióna eur, za prvý polrok tohto roka dosiahla prevádzkový zisk 0,4 milióna eur, informovala Penta. Celkové záväzky z obchodného styku celej skupiny nemocníc boli k 30. júnu tohto roka vo výške 17,3 milióna eur. Tržby nemocníc spolu za prvý polrok tohto roka dosiahli 44,7 milióna eur.V daných nemocniciach, ktorých spádová oblasť predstavuje 631.000 obyvateľov, pracuje 4400 zamestnancov.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...