lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Odborníci budú v Starých Horách hovoriť o chronických ochoreniach Staré Hory 7. septembra (TASR) - Chronickým ochoreniam bude venovaný 6. ročník vedecko-odbornej konferencie, ktorá ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 07.09.2014 categoryDenné správy

Staré Hory 7. septembra (TASR) - Chronickým ochoreniam bude venovaný 6. ročník vedecko-odbornej konferencie, ktorá sa v pondelok 8. septembra začne v obci Staré Hory (okres Banská Bystrica). Takmer 50 odborníkov sa bude orientovať hlavne na rizikové faktory životného štýlu, životného a pracovného prostredia, či účinnosť intervencie v poradniach zdravia v Slovenskej republike.Úvodné vystúpenie, ktoré odštartuje sériu prednášok na témy prevencie vysokého krvného tlaku a niektorých chronických ochorení, bude venované výsledkom a výzvam programu CINDI, ktorý sa v SR realizuje už 22 rokov. Za toto obdobie realizácie programu sa podarilo monitorovať trendy výskytu rizikových faktorov v pravidelných intervaloch, postoj obyvateľstva ku zdraviu. Ako uviedla vedúca Odboru epidemiológie banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ), zároveň riaditeľka tohto programu Mária Avdičová, monitorovala sa aj ich snaha zmeniť pozitívne životný štýl prostredníctvom štyroch skríningových štúdií vykonaných na regionálnej úrovni a v jednej štúdii na národnej úrovni. Podarilo sa tiež zistené údaje analyzovať a navrhovať opatrenia na ovplyvnenie negatívnych trendov.Usporiadateľom podujatia je Slovenská epidemiologická a vakcinologická spoločnosť Slovenskej lekárskej spoločnosti, Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR a RÚVZ Banská Bystrica.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...