lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Nemocnica sv.Jakuba v Bardejove má novú operačnú sálu pre cisárske rezy Bardejov 29. decembra (TASR) – Pacienti Nemocnice s poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove majú k ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bardejov 29. decembra (TASR) – Pacienti Nemocnice s poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove majú k dispozícii ďalšie moderné pracovisko, ktoré slávnostne otvorili pred Vianocami. Po rekonštrukcii priestorov tam vybudovali operačnú sálu pre cisárske rezy. Ide o druhú najväčšiu investíciu, ktorú tento rok nemocnica úspešne ukončila."Celková rekonštrukcia operačnej sály, ktorá sa nachádza na gynekologicko-pôrodníckom oddelení, si vyžiadala investície vo výške 270.000 eur. Je vybavená najmodernejšou zdravotníckou technikou, ktorá je potrebná na plánované a akútne sekcie," uviedol pre TASR riaditeľ nemocnice Marián Petko.Vysvetlil, že nemocnica slúži veľkej spádovej oblasti, do ktorej patrí predovšetkým Bardejovský okres, ale približne 15 percent pacientok žije mimo tohto okresu. V bardejovskej nemocnici majú ročne 850 – 900 pôrodov, pričom z toho je zhruba do 300 sekcií.Riaditeľ konštatoval, že nemocnica v poslednom období investuje nemalé prostriedky nielen do opráv a rekonštrukcií objektov, ale aj do vybavenia oddelení s cieľom zlepšiť poskytovanie zdravotnej starostlivosti.K väčším investíciám v tomto roku patrila prestavba priestorov a otvorenie digitálneho mamografu na rádiologickom oddelení. Do zakúpenia tohto prístroja nemocnica investovala 216.000 eur a ďalšie peniaze si vyžiadali stavebné úpravy. Prístroj v porovnaní s doterajšími zariadeniami na skríning prsníkov umožňuje presnejšiu diagnostiku, jednoduchšiu manipuláciu a okrem toho výrazne sa skrátil aj čas vyšetrenia.Petko pripomenul, že v budúcom roku plánujú po rekonštrukcii otvoriť očnú ambulanciu, ušno–nosovo–krčnú ambulanciu a druhú verejnú lekáreň.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...