lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Na urgentnom príjme DFNsP Bratislava sa spúšťa triediaca ambulancia Bratislava 2. mája (TASR) - Na oddelení urgentného príjmu (OUP) Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 2. mája (TASR) - Na oddelení urgentného príjmu (OUP) Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava (DFNsP) sa v týchto dňoch spúšťa triediaca ambulancia. Vyšetrenie pacientov má tak byť ešte komfortnejšie. TASR informovala hovorkyňa DFNsP Bratislava Dana Kamenická.Do novozriadenej triediacej ambulancie, ktorá sa nachádza v pediatrickej časti OUP, prídu pacienti po zaregistrovaní sa. "Ujme sa ich zdravotná sestra, ktorá bližšie určí zdravotný stav alebo problém, s ktorým na vyšetrenie prichádzajú," priblížila Kamenická. Na tento účel má sestra k dispozícii skórovací systém, ktorého použitie nezaberie viac ako jednu minútu."Výsledkom skórovania je lepší odhad, prípadne určenie typu a miery ťažkostí a výber vhodnej ambulancie pre následnú lekársku starostlivosť," doplnil primár OUP Marcel Brenner.Cieľom nového prístupu je monitorovať a včas identifikovať zdravotný stav pacientov čakajúcich v čakárni na vyšetrenie. "Niektoré, aj menej výrazné príznaky môžu byť prejavom veľmi závažných ochorení, ktoré si vyžadujú neodkladné prednostné vyšetrenie alebo monitorovanie počas čakania na lekárske ošetrenie," vysvetlila Kamenická.V súčasnosti je sestra v triediacej ambulancii prítomná denne od 7.00 h do 19.00 h. "V priebehu niekoľkých týždňov plánujeme nepretržité triedenie pacientov aj v nočných hodinách," dodala Kamenická.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...