lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Na bratislavských pohotovostiach pribudlo pacientov s úrazmi Bratislava 21. januára (TASR) - Najväčšia slovenská nemocnica, Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB), zaznamenala v uplynulých ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 21. januára (TASR) - Najväčšia slovenská nemocnica, Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB), zaznamenala v uplynulých dňoch zvýšený počet pacientov s úrazmi spôsobenými pošmyknutiami na snehu a ľade. Denne vyhľadá z tohto dôvodu jej centrálne príjmy vyše 60 ľudí, asi polovica z nich má nad 55 rokov."Je to približne o 15 až 20 percent viac úrazov než obvykle v tomto období," informovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská. Podľa jej slov dominujú zlomeniny rúk, najmä predlaktia a kľúčnych kostí, ako aj zlomeniny nôh, najmä členkov a predkolení. Časté sú aj narazené chrbtice a hlavy. "V priemere tretina týchto pacientov potrebuje hospitalizáciu a operačný zákrok," doplnila.Úrazy spôsobené padajúcim snehom alebo cencúľmi nemocnica zatiaľ neeviduje.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...