lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: NOÚ chce liečiť onkologických pacientov aj umením Bratislava 11. októbra (TASR) – Pod názvom Umenie pre život organizuje Národný onkologický ústav (NOÚ) ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 11. októbra (TASR) – Pod názvom Umenie pre život organizuje Národný onkologický ústav (NOÚ) dnes večer podujatie v historickej budove Slovenského národného divadla (SND).Podľa organizátorov je to výnimočné predstavenie, ktoré po roku nadväzuje na tradíciu vzťahov so SND, v rámci ktorých vznikla v minulosti benefícia v podobe baletných galapredstavení. Na javisku budú tancovať umelci svetového formátu - Anbeta Toromani a Alessandro Macario (sólisti baletu Opery San Carlo, Neapol), Roman Lazik a Nina Polakova (sólisti Štátneho baletu vo Viedni), či Alina Nanu a Alexander Katsapov (sólisti Baletu Národného divadla v Prahe)."Pomenovanie Umenie pre život sme nezvolili náhodne. Je základom novej komunikačnej filozofie NOÚ - Umenie liečiť a Združenia priateľov NOÚ - Umenie pomáhať. Liečenie, pomáhanie a umenie byť pri človeku v rozhodujúcej chvíli je pre nás kľúčovým posolstvom, ktoré chceme odprezentovať," zdôvodnil pre TASR riaditeľ NOÚ a predseda združenia NOÚ Jozef Dolinský.Podujatie je výnimočné aj tým, že jeho súčasťou je výstava hodnotných umeleckých diel zo zbierky NOÚ, ktoré doposiaľ neboli nikde vystavené. Návštevníci si môžu pozrieť vzácne obrazy a objekty slovenských majstrov ako sú Janko Alexy, Ladislav Čemický, Ján Hála, Ján Želibský, Imrich Weiner-Kráľ, Vladimír Kompánek a ďalší.Cieľom týchto predstavení je podpora aktivít NOÚ, ktoré slúžia na zvýšenie kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti a komfortu pacientov aj darovanými umeleckými dielami. Tie sú v ich ambulanciách a ďalších priestoroch nemocnice, ktorú chcú premeniť na umeleckú.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...